Brokkolis csirkemell tejszínes, parmezános szószban - Hamar kész van, és mindenkinek ízleni fog
A tejszínes, parmezános szószban sült csirkemell még finomabb, ha brokkolirózsákkal ízesíted.

- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »
- Teljes stílusváltáshoz kért segítséget az 58 éves nő: csodásan átalakult a szakemberek keze alatt »
- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
A brokkoli tele van C-vitaminnal, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Tálald sült csirkemellel és tejszínes, parmezános szósszal! Ha a csirkét sütés előtt egy órával bepácolod, sokkal finomabb lesz, ugyanis az ízek így lejutnak a hús belsejébe.
Tejszínes, brokkolis csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg brokkoli
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 hagyma
- 1 evőkanál zöldborsó
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- olívaolaj
- citrom és petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Közben a brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és a zöldborsóval együtt forró, sós vízben nagyjából öt perc alatt főzd roppanósra. Ha kész, szűrd le. A parmezánt reszeld le.
Ha a hús pihentetési ideje letelt, egy serpenyőben olvassz össze vajat és olívaolajat, és közepes lángon oldalanként négy-öt perc alatt süsd meg a szeleteket. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Ugyanebben a serpenyőben, ha szükséges, még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, és öntsd fel a borral. Várd meg, amíg az alkohol nagy része elpárolog, ekkor tedd vissza a csirkét, add hozzá a brokkolit, a zöldborsót és a parmezánt, öntsd fel tejszínnel, sózd és borsozd meg, ízesítsd szerecsendióval, és forrald néhány percig, amíg besűrűsödik. Tálaláskor petrezselymet és citromkarikát tehetsz a tetejére.
A brokkoli akár főszereplője is lehet az ebédnek: ez a könnyed brokkolis pite minden napszakban jó választás.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept