Brokkolis csirkemell tejszínes, parmezános szószban - Hamar kész van, és mindenkinek ízleni fog
A tejszínes, parmezános szószban sült csirkemell még finomabb, ha brokkolirózsákkal ízesíted.

brokkolis tejszines
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brokkoli tele van C-vitaminnal, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Tálald sült csirkemellel és tejszínes, parmezános szósszal! Ha a csirkét sütés előtt egy órával bepácolod, sokkal finomabb lesz, ugyanis az ízek így lejutnak a hús belsejébe.

Tejszínes, brokkolis csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg brokkoli
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál zöldborsó
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • bors
  • olívaolaj
  • citrom és petrezselyem a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Közben a brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és a zöldborsóval együtt forró, sós vízben nagyjából öt perc alatt főzd roppanósra. Ha kész, szűrd le. A parmezánt reszeld le.

Ha a hús pihentetési ideje letelt, egy serpenyőben olvassz össze vajat és olívaolajat, és közepes lángon oldalanként négy-öt perc alatt süsd meg a szeleteket. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Ugyanebben a serpenyőben, ha szükséges, még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, és öntsd fel a borral. Várd meg, amíg az alkohol nagy része elpárolog, ekkor tedd vissza a csirkét, add hozzá a brokkolit, a zöldborsót és a parmezánt, öntsd fel tejszínnel, sózd és borsozd meg, ízesítsd szerecsendióval, és forrald néhány percig, amíg besűrűsödik. Tálaláskor petrezselymet és citromkarikát tehetsz a tetejére.
 

A brokkoli akár főszereplője is lehet az ebédnek: ez a könnyed brokkolis pite minden napszakban jó választás.

Ezt is szeretjük