Ropogós tejfölös-hagymás pite
Az egyik legjobb recept leveles tésztából
Aki megkóstolja a tejfölös-hagymás pitét, sokáig emlegeti majd.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mutatós külső, ropogós tészta és különleges fűszerek: a hagymás-tejfölös pite igazán extra. Litvay Ilona receptje senkit sem állít megoldhatatlan feladat elé, mégis nagyon gyorsan elfogy majd.

Tejfölös-hagymás pite

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 5 dkg szalonna
  • 2 lilahagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 nagy tejföl
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 teáskanál borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát vedd ki a fagyasztóból legalább egy-két órával a sütés előtt. Ha nagyon szorít az idő, mikróban is kiolvaszthatod. Közben süsd meg a szalonnát és a hagymát, majd dobd rá a paradicsomot, öntsd fel tejföllel, és fűszerezd ízlés szerint sóval, fokhagymával, chilivel, borecettel.

A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, és nyomkodd egy vajjal kikent piteformába. Öntsd rá a tejfölös-hagymás feltétet. Szórd meg kakukkfűvel és bazsalikommal. Helyezd a tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20 perc alatt jó ropogósra. Hagyd kihűlni, csak utána szeleteld fel. 

Ezt is szeretjük