Ropogós tejfölös-hagymás pite
Az egyik legjobb recept leveles tésztából
Aki megkóstolja a tejfölös-hagymás pitét, sokáig emlegeti majd.

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mutatós külső, ropogós tészta és különleges fűszerek: a hagymás-tejfölös pite igazán extra. Litvay Ilona receptje senkit sem állít megoldhatatlan feladat elé, mégis nagyon gyorsan elfogy majd.

Tejfölös-hagymás pite

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 5 dkg szalonna
  • 2 lilahagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 nagy tejföl
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 teáskanál borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát vedd ki a fagyasztóból legalább egy-két órával a sütés előtt. Ha nagyon szorít az idő, mikróban is kiolvaszthatod. Közben süsd meg a szalonnát és a hagymát, majd dobd rá a paradicsomot, öntsd fel tejföllel, és fűszerezd ízlés szerint sóval, fokhagymával, chilivel, borecettel.

A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, és nyomkodd egy vajjal kikent piteformába. Öntsd rá a tejfölös-hagymás feltétet. Szórd meg kakukkfűvel és bazsalikommal. Helyezd a tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20 perc alatt jó ropogósra. Hagyd kihűlni, csak utána szeleteld fel. 

Ezt is szeretjük