Isteni zöldséges sertésraguleves tejfölösen: főfogásnak is beillik, olyan laktató

A sűrű, tejfölös sertésragulevest mustáros habarással sűrítsd be.

Zöldséges sertésraguleves tejfölösen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A laktató, sok zöldséggel készülő tejfölös sertésraguleves egészséges és laktató. Érdemes a zeller zöldjét is egészben belefőzni, majd tálalás előtt kihalászni belőle. Ha teheted, ne sima vízzel, hanem alaplével főzd, amelyet akár házi leveskockából is elkészíthetsz.

Tejfölös, zöldséges sertésraguleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg zöldborsó
  • 4 babérlevél
  • 3 szál zellerzöld
  • 2 sárgarépa
  • 2 krumpli
  • 2 l alaplé
  • 1 fehérrépa
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.25 zellergumó
  • bors
  • olaj

A habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

A sertéscombot kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, majd egy nagy lábosban, kevés olajon néhány perc alatt pirítsd meg. Szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. Amíg puhul, készítsd elő a zöldségeket: tisztítsd meg és darabold fel őket. Add őket a puha hagymához, és nagyobb lángon pirítsd meg őket néhány perc alatt. Így sokkal jobban kiadják majd az ízüket. A lábosba tedd vissza a húst, öntsd fel alaplével, sózd és borsozd meg, add hozzá a babérlevelet és az egészben hagyott zellerszárat. Forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és kezdd el összefőzni. Fél óra múlva mehet bele a meghámozott, felkockázott krumpli, újabb negyedóra múlva pedig a zöldborsó, és ezzel együtt főzd még egy negyedórát.

Nagyjából egy óra kell neki, hogy minden hozzávaló megpuhuljon, ekkor készítsd el a habarást. A tejfölt keverd ki a liszttel és a mustárral, és adj belőle néhány evőkanállal a levesbe is a hőkiegyenlítés miatt. Csorgasd a levesbe, és forrald össze. A végén szórd meg apróra vágott, friss petrezselyemmel.

 

Könnyebb húsételeket is készíthetsz: a nyári joghurtos csirkemellsaláta nem terheli meg a gyomrot.

Könnyű, nyári joghurtos csirkemell: salátával kínáld

Kevés munkával, leheletnyi olajjal pirul az omlós csirkemell, ami bármilyen körettel kínálható, és még szendvicsalapanyagnak is tökéletes.

Elolvasom

Kép: arfo / Getty Images

Ezt is szeretjük