Tejfölös szaftban sült, omlós csirkecombok: alig munkával készül, mégis zseniális
A tejfölös szaftban sült csirkecomb házias, laktató, és egy adag nem lesz elég belőle.
Néha jólesik egyszerű, szerethető fogásokat készíteni: ha ebben a hangulatban vagy, a tejfölös sült csirkecomb a neked való választás. A sűrű mártásban sült, reszelt sajttal megszórt ebédet a gyerekek is imádni fogják. A fűszerezést kedved szerint variálhatod, de mindenképp igaz, hogy a bepácolt húst egy-két órát tartsd a hűtőben, mielőtt a tepsibe kerülne.
Tejfölös sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 45 dkg tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 egész csirkecomb
- 2 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál bors
- 0.5 dl olívaolaj + 2 evőkanál a tejfölhöz
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg őket sóval. Fél deci olívaolajat keverj el a zúzott fokhagymával és a többi fűszerrel. Ezzel a páccal kend meg a combokat, és pihentesd legalább egy-két órát a hűtőben, de akár egy éjszakára is így hagyhatod.
A pácolási idő leteltével a hagymát karikázd fel, és oszd el egy tepsiben. Helyezd mellé a fűszeres csirkecombokat. A tejfölt keverd ki az olajjal, kanalazd a hús és a hagyma tetejére, és szórd meg az egészet reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz perc alatt pirítsd meg rajta a sajtot.
Tudtad, hogy akár tej nélkül is készíthetsz tejfölt? A vegán változatnak kesudió az alapja.
Vegán tejföl házilag: krémes és nagyon finom
Ha nem eszel tejfölt, de a bolti vegaföl és más vegán krémek helyett egészségesebb és finomabb alternatívát keresel, akkor készítsd el házilag!
ElolvasomKép: Sergey Statenin / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- szalonna
- egytálétel