Tejfölös szaftban sült, omlós csirkecombok: alig munkával készül, mégis zseniális

A tejfölös szaftban sült csirkecomb házias, laktató, és egy adag nem lesz elég belőle.

Tejfölös sült omlós csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néha jólesik egyszerű, szerethető fogásokat készíteni: ha ebben a hangulatban vagy, a tejfölös sült csirkecomb a neked való választás. A sűrű mártásban sült, reszelt sajttal megszórt ebédet a gyerekek is imádni fogják. A fűszerezést kedved szerint variálhatod, de mindenképp igaz, hogy a bepácolt húst egy-két órát tartsd a hűtőben, mielőtt a tepsibe kerülne.

Tejfölös sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 45 dkg tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 egész csirkecomb
  • 2 nagy hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál bors
  • 0.5 dl olívaolaj + 2 evőkanál a tejfölhöz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg őket sóval. Fél deci olívaolajat keverj el a zúzott fokhagymával és a többi fűszerrel. Ezzel a páccal kend meg a combokat, és pihentesd legalább egy-két órát a hűtőben, de akár egy éjszakára is így hagyhatod.

A pácolási idő leteltével a hagymát karikázd fel, és oszd el egy tepsiben. Helyezd mellé a fűszeres csirkecombokat. A tejfölt keverd ki az olajjal, kanalazd a hús és a hagyma tetejére, és szórd meg az egészet reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz perc alatt pirítsd meg rajta a sajtot.

 

Tudtad, hogy akár tej nélkül is készíthetsz tejfölt? A vegán változatnak kesudió az alapja.

Vegán tejföl házilag: krémes és nagyon finom

Ha nem eszel tejfölt, de a bolti vegaföl és más vegán krémek helyett egészségesebb és finomabb alternatívát keresel, akkor készítsd el házilag!

Elolvasom

Kép: Sergey Statenin / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük