Tejfölben pácolt, fokhagymás csirkemell

Így nem fog kiszáradni a hús

Nem kell stresszelned, ha tejfölös, fokhagymás csirkemell lesz a főétel!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pikáns ízek keverednek ebben az egyszerűen elkészíthető fogásban. A tejfölös, fokhagymás csirkemell ideális főétel akkor, ha nem szeretnél hosszú időt a konyhában tölteni, mégis bizonyítani akarod főzőtudásodat.

Tejfölös, fokhagymás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 4 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd át, és vágd vékony szeletekre. A tejfölt keverd össze a sóval, a borssal, a mustárral, nyomd hozzá a fokhagymát, és forgasd meg benne a húst. Lefedve hagyd legalább egy óráig a keverékben, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.

Sütés előtt egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a húst. Akár egymásra is pakolhatod őket, a maradék tejfölt pedig öntsd a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, könnyen átmegy rajta egy hegyes kés, szórd meg reszelt sajttal, és addig hagyd a sütőben, amíg a teteje szép piros lesz. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük