Tejfölben pácolt, fokhagymás csirkemell
Nem kell stresszelned, ha tejfölös, fokhagymás csirkemell lesz a főétel!
Pikáns ízek keverednek ebben az egyszerűen elkészíthető fogásban. A tejfölös, fokhagymás csirkemell ideális főétel akkor, ha nem szeretnél hosszú időt a konyhában tölteni, mégis bizonyítani akarod főzőtudásodat.
Tejfölös, fokhagymás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemell
- 15 dkg sajt
- 4 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd át, és vágd vékony szeletekre. A tejfölt keverd össze a sóval, a borssal, a mustárral, nyomd hozzá a fokhagymát, és forgasd meg benne a húst. Lefedve hagyd legalább egy óráig a keverékben, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.
Sütés előtt egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a húst. Akár egymásra is pakolhatod őket, a maradék tejfölt pedig öntsd a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, könnyen átmegy rajta egy hegyes kés, szórd meg reszelt sajttal, és addig hagyd a sütőben, amíg a teteje szép piros lesz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció