Megunhatatlan csirkepaprikás sok tejföllel: így lesz sűrű és csomómentes a szaft
A magyar konyha egyik nagy kedvence a csirkepaprikás, amit egyszerű elkészíteni, mégis néhány dologra fontos odafigyelni a tökéletes eredményért.

tejfolos-csirkepaprikas-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkepaprikásban minden benne van, amiért a magyar konyhát szeretjük: sok hagyma, pirospaprika, paprika és tejföl. Már a 19. századi étlapokon is megtalálható volt. Abban különbözik a csirkepörkölttől, hogy tejföl is kerül bele. A sűrű szaftos fogás legtöbbször nokedlivel kerül az asztalra, de tésztával, tarhonyával is kínálhatod. 

Tejfölös csirkepaprikás

Hozzávalók

  • 3 db felső csirkecomb
  • 3 db csirkeszárny
  • 2 db csirkemell
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paradicsom
  • 2.5 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkedarabokat tisztítsd meg, a mellet vágd fel, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. A hagymát vágd apróra, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Amikor már üveges, vedd le a tűzről, és szórd bele a pirospaprikát. Add hozzá a csirkét, valamint a zöldségeket, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold a húst puhára körülbelül egy óra alatt.

A habaráshoz a lisztet keverd simára a tejföllel. Adj hozzá a főzőléből, így kevesebb eséllyel lesz csomós. Ha minden puha, állandóan kevergetve öntsd a lábosba. Forrald össze, és már tálalhatod is. Ha szereted, csípőssel kínáld. 

A bakonyi sertésszelet is isteni fogás, sűrű szafttal és sok gombával készül.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük