Tejfölben pácolt, fokhagymás csirkemell ropogós bundában sütve: az egyik legjobb variáció rántott húsra
A rántott csirkemellre képtelenség ráunni. Legközelebb bundázás előtt pihentesd tejfölös pácban, a szokásosnál is finomabb lesz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A tejföl minden hússal csodát tesz, így a csirkemellel is. Akkor is bátran pácold benne a húst, ha utána rántani szeretnéd, hisz sokkal omlósabb lesz. Kísérletezz a fűszerekkel is, a fokhagyma sokat dob rajta. Érdemes néhány régi trükköt is betartani. A csirkét nem szükséges papírvékonnyá klopfolni, csak egy kicsit lazítsd a rostokat. A sütéshez pedig mindig bő zsiradékot használj.
Tejfölben pácolt, fokhagymás csirkemell
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2.5 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 csipet bors
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd vékony szeletekre. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd hozzá a tejfölt, a sót, a borsot és a fokhagymát. Kend be vele a szeleteket, és lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára. Még jobb, ha egy éjszakán át pácolod.
Pihentetés után forgasd a csirkemellet liszttel vegyített zsemlemorzsába, és rakd forró olajba. Süsd a hús minden oldalát aranybarnára, és csepegtesd le papírtörlőn.
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott húst még paradicsomszósszal is turbózhatod.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept