Igazi ropogós tejes kifli házilag
A tejes kiflit kend meg vajjal, készíts mellé egy bögre kakaót, és kész a tökéletes reggeli vagy vacsora.
Ez az egyik legkönnyebb és leggyorsabb kiflirecept. Keleszteni is elég addig, amíg a sütő bemelegszik. A szendvics mellett kitűnő alapja lehet a mákos gubának és a máglyarakásnak is. Néhányat megszórhatsz mákkal, szezámmaggal vagy sóval is. Biró Sára kiflije belül finom lágy lesz.
Házi kifli
Hozzávalók 8 darabhoz
- 35 dkg liszt
- 2.5 dl tej
- 2.5 dkg friss élesztő
- 2.5 dkg vaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
Tetejére
- 2 evőkanál tej
Elkészítés:
Az élesztőt morzsold langyos, cukros tejbe, és futtasd fel. Várj körülbelül tíz percig. Ha jelentősen megnő a térfogata, és habos lesz, akkor jó. A lisztet öntsd egy keverőtálba, mehet hozzá a só és az olvasztott vaj, majd az élesztős tej is. Dagaszd hólyagosra a tésztát. Ezt a műveletet kézzel vagy géppel is végezheted. Ha kész, oszd ketté a tésztát.
A lapokat vágd négy részre, és egyenként nyújtsd tovább mindegyiket a lehető legvékonyabbra. A szélesebb részénél kezdve tekerd fel, formázd kifli alakúra, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kend meg kevés tejjel. Melegítsd a sütőt 200-210 fokra, és a sütő aljába rakj egy másik tepsibe vizet. Süsd a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
