Tavaszi zöldborsóleves
Friss, üde zöldségekkel
A jó idő mellett a tavasz érkeztének legjobb hozadéka, hogy végre friss, ropogós zöldségeket fogyaszthatsz a mirelit megoldások helyett.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Eltünteti a sötét karikákat és élénkebbé teszi a bőrt: házi maszk karikás szemekre 2 hozzávalóból »

Megnőtt a frufrud, de a fodrász kizárva? Így igazítsd meg otthon, egyszerűen »

Letisztultan nőies öltözékek egyszerű alapdarabokból: stílusosak és időtállóak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már a rendelkezésedre állnak a finom zöldségek, készíts belőlük gazdag, tápláló és egészséges levest, amiben a borsó dominál!

Ha a felsorolásból kimaradt olyan zöldség, amit nagyon szeretsz, nyugodtan egészítsd ki vele, azzal is finom lesz!

Tavaszi zöldborsóleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 3 szál répa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 2-3 dkg liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál újhagyma
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg, és darabold fel nagyjából egységes méretűre. Ha ezzel kész vagy, vékony olajon kezdd el dinsztelni a hagymát, majd add hozzá a többi zöldséget is. Pár percig kevergesd így, majd add hozzá a pirospaprikát, vigyázz, hogy le ne égjen, majd sózd meg az egészet, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.

Miután felengedted, add hozzá a borsót is, majd közepes lángon, időnként megkeverve várd meg, amíg felforr, aztán főzd addig, amíg a zöldségek kellőképp megpuhulnak. Amíg fő, készítsd el hozzá a rántást a liszt, némi olaj és egy kis pirospaprika segítségével, majd keverd a leveshez, ami ezzel tulajdonképp elkészült. Galuskát készíthetsz hozzá, ha úgy jobban szereted, de anélkül is remek lesz.

Levessel a hideg ellen

A tavaszi estéken még elég hideg van, így ha a kinti program kissé elhúzódott, nincs jobb, mint egy melengető leves.

Ezt is szeretjük