5 hipergyors tavaszi sült
Variáld a könnyen elkészíthető, gyors sült húsokat zöldséggel, így nemcsak ízletes főfogást készíthetsz, de az alakod és az egészséged miatt sem kell aggódnod.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyre többféle és egyre olcsóbb zöldség található a piacokon és az áruházak polcain. Ha fogyókúrázol, akkor a különböző zöldségek a legjobb tápláléknak számítanak.

Valljuk be, hogy magukban azonban unalmasak. Ha könnyű fehér húsokkal kombinálod őket, akkor nemcsak az ebédedet dobod fel, de a diétádat sem teszed tönkre.

Ráadásul a könnyű, zöldséges fogások elkészítése sem nehéz, így aztán kezdő háziasszonyok is nyugodtan nekiállhatnak a paradicsom- és paprikaszeletelésnek.

Tejfölös pulykacsíkok

Hozzávalók:

  • fél kg pulykamellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • pár csepp citromlé
  • Vegeta
  • 15 dkg gomba
  • kevés vaj vagy olaj a sütéshez

Kevés vajon vagy olajon párold meg a kockákra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a gombát, amit szintén párolj meg. Ezután add hozzá a csíkokra felszeletelt pulykamellfilét, fűszerezd ízlés szerint, és kicsit süsd át a húst. Ekkor add hozzá a tejfölt, és főzd addig, amíg a hús puha nem lesz.

Egzotikus csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 3 csirkemell
  • 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ananász
  • petrezselyem

Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, majd hirtelen pirítsd meg benne a csíkokra vágott húst. Tedd hozzá a felkockázott paprikákat, majd a megtisztított, felkockázott ananászt. Addig süsd, amíg az ananász kicsit meg nem pirul.

Almás csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 50 dkg alma
  • bors
  • olaj
  • kevés méz

A felkockázott csirkehúst pirítsd át kevés olajon, majd halmozd egy tűzálló tálba. Szórd mellé a felkockázott almát, sózd, borsozd, és csorgass rá egy kevés mézet. Told forró, előmelegített sütőbe, és pirítsd addig, amíg az almák meg nem puhulnak.

Spárgás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fél teáskanál rózsapaprika
  • 20 dkg feta sajt

A csirkemelleket vágd kis kockákra, a spárgát mosd meg, és vágd 3-4 centis darabokra, az alsó fás részét levágva. A hagymát aprítsd fel. A fokhagymát hámozd meg, és fokhagymanyomón nyomd át. Egy nagy serpenyőben melegíts meg két evőkanál olajat, a húst pirítsd rajta 3 percig, majd add hozzá a spárgát, a hagymát és a fokhagymát, és süsd közepes lángon további 3 percig.

Gyors zöldséges csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2-3 póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy marék zöldborsó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl zöldségleves
  • kevés szójaszósz
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem

A hagymát, a csirkét és a zöldségeket pucold meg, majd kockázd fel, illetve vágd 3-4 centis darabokra. Az olajat a serpenyőben melegítsd meg, dobd rá a csirkét, és pár perc alatt süsd aranyszínűre. A húst szedd ki, majd tedd a serpenyőbe a zöldségeket, és pirítsd őket 3-4 percig, ezután keverd hozzájuk a zöldséglevest és a szójaszószt. Sózd és borsozd, majd add hozzá a húst, ezután lefedve süsd még 10 percig. A petrezselymet frissen szórd rá a végén.

Blog.hu ajánló