Szaftos, egyben sült szűzpecsenye baconbe csavarva: szétomlik a hús a szádban
Nem kell, hogy az ínyenc főétel feltétlenül macerás legyen! A baconben sült szűzpecsenye nagyon egyszerű, és gyorsan meg is sül.

baconbe-tekert-szuzpecsenye
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

Dúsabbnak mutatja a hajat és mindenkinek jól áll: a blunt bob a szezon kedvenc frizurája »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sertésszűz nem a legolcsóbb, cserébe viszont nagyon ízletes, nem zsíros, és fantasztikusan omlósra, puhára sül. Ha baconbe tekered, szaftosabb lesz, és a fűszerezést sem kell túlzásba vinni. Bármilyen körettel kínálhatod, a saláta ugyanolyan jó választás mellé, mint bármilyen krumpli. 

Szűzpecsenye baconben

Hozzávalók:

  • 40 dkg szűzpecsenye
  • 15 dkg bacon
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét hártyázd le, öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Keverd össze az olajat, a fokhagymát, a sót, a borsot, a kakukkfüvet, a mustárt, és kend be a húst a fűszerekkel. Tekerd baconbe, tűzd meg fogpiszkálóval, ha szükséges, rakd egy tepsibe, majd locsold meg a maradék fűszeres lével. Ha teheted, pácolhatod is egy-két órát. 

Told a húst előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd 40 percig, közben forgasd meg legalább egyszer, és locsold meg a páclével. Ha a hús jó puha, a bacon piros, ropogós, kiveheted a sütőből. 
Ha laktató főfogást készítenél, a Stroganoff-ragu tökéletes választásnak tűnik. 

Ezt is szeretjük