Szaftos, egyben sült szűzpecsenye baconbe csavarva: szétomlik a hús a szádban
Nem kell, hogy az ínyenc főétel feltétlenül macerás legyen! A baconben sült szűzpecsenye nagyon egyszerű, és gyorsan meg is sül.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolai helyesíráskvíz: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
A sertésszűz nem a legolcsóbb, cserébe viszont nagyon ízletes, nem zsíros, és fantasztikusan omlósra, puhára sül. Ha baconbe tekered, szaftosabb lesz, és a fűszerezést sem kell túlzásba vinni. Bármilyen körettel kínálhatod, a saláta ugyanolyan jó választás mellé, mint bármilyen krumpli.
Szűzpecsenye baconben
Hozzávalók:
- 40 dkg szűzpecsenye
- 15 dkg bacon
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét hártyázd le, öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Keverd össze az olajat, a fokhagymát, a sót, a borsot, a kakukkfüvet, a mustárt, és kend be a húst a fűszerekkel. Tekerd baconbe, tűzd meg fogpiszkálóval, ha szükséges, rakd egy tepsibe, majd locsold meg a maradék fűszeres lével. Ha teheted, pácolhatod is egy-két órát.
Told a húst előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd 40 percig, közben forgasd meg legalább egyszer, és locsold meg a páclével. Ha a hús jó puha, a bacon piros, ropogós, kiveheted a sütőből.
Ha laktató főfogást készítenél, a Stroganoff-ragu tökéletes választásnak tűnik.
Még több recept