Zamatos szőlőzselé vaníliával és fahéjjal: húsok mellé és kenyérre is kitűnő
Majdnem olyan, mint a lekvár! Az élénk színű, ízes szőlőzselét sokoldalúan felhasználhatod.
A szőlő az ősz nagy ajándéka, víz- és káliumtartalmának köszönhetően jó vízhajtó, méregtelenítő, tele van magnéziummal és vitaminnal. Fantasztikus zselét készíthetsz belőle, ehhez az Othello szőlő tökéletes választás. A kellemesen fűszeres zselét a sajtokhoz ugyanúgy kínálhatod, mint sültekhez, de a kalácsra is illik. Ha hosszabb ideig tárolnád, tedd a befőttes üvegeket dunsztba.
Szőlőzselé recept
Hozzávalók
- 1 kg szőlő
- 50 dkg befőzőcukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Kisebb üvegeket moss el jó alaposan, majd tedd a mikróba, és járasd egy-két percig a legmagasabb fokozaton. A szőlőt alaposan mosd meg, szemezd le, majd pépesítsd botmixerrel. Rakd egy vastagabb falú lábosba, és főzd 10 percig.
Passzírozd át egy szitán, hogy a magok és a héj ne kerüljenek bele a zselébe. A leszűrt szőlőlevet öntsd vissza a serpenyőbe, majd rakd hozzá a befőzőcukrot, a citrom frissen facsart levét, ízesítsd őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral. Ezután tedd vissza a tűzre, és főzd pár percig. Ha sűrű, vedd le, és töltsd a tiszta üvegekbe.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció