Belül omlós, kívül ropogós szilveszteri malacsült – Lucskos káposztával kínáld
Nem bonyolult, de idő kell a sütéshez, hogy tökéletes legyen.

Belül omlós, kívül ropogós szilveszteri malacsült – Lucskos káposztával kínáld
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A babona szerint a malac kitúrja a szerencsédet az új esztendőben, ezért ne hagyd ki a kínálatból. Ha van rá lehetőséged, kemencében süsd meg, úgy még ízletesebb lesz. Az elkészítése nem bonyolult, és sok munka sincs vele, de a pácolás és a sütés hosszadalmas, és odafigyelést kíván. Érdemes lucskos vagy párolt káposztával kínálni, úgy a legfinomabb. 

Szilveszteri malacsült

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2.5 kg malac
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 4 dl száraz rosé
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A sütés előtti este a húst jól tisztítsd meg, a bőrét vágd be ujjnyi szélesen, hosszában és keresztben is. Arra ügyelj, hogy a zsírréteg ne sérüljön. Öntsd az olajat egy tálba, keverd el a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal és az oregánóval. Dörzsöld be a malachús bőrös felét úgy, hogy a vágásokba is kerüljön fűszer. Ezt követően keverj hozzá egy evőkanál sót, és a húsos oldalát is kend be az olajjal. Figyelj arra, hogy a bőrös részt ne érje só, mert akkor nem lesz ropogós. Lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap a malachúst rakd egy cserépedénybe vagy egy magasabb falú tepsibe. Öntsd alá a bort, fedd le, és süsd meg 200 fokon körülbelül két óra alatt. Amikor a malac már puha, a fedelét vagy a fóliát levéve pirítsd még fél órán át. Sütés közben többször locsold meg a bőrét a kisült zsírral. Ha belül puha, kívül ropogós, vedd ki a kemencéből, pihentesd fél órát, majd szeleteld fel.

Ezt is szeretjük