Rántott csirkefalatok szezámmagos bundában: jó ropogós a panír rajta
Dobd fel a hagyományos rántott csirkét, és készítsd el szezámmagos bundában!
A rántott csirke számtalan variációban készülhet, játszhatsz a páccal, a panír fűszerezésével, keverhetsz a zsemlemorzsához sajtot, kukoricapelyhet vagy akár szezámmagot is. Ha a csirkét vékony csíkokra vágod, és úgy forgatod meg a bundában, akár a kezedbe véve is falatozhatod őket.
Szezámmagos rántott csirke
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 4 tojás
- 2 bögre liszt
- 2 bögre zsemlemorzsa
- só
- bors
- ízlés szerint szezámmag
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet csíkozd fel, sózd, borsozd, és tedd a hűtőbe egy órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, kezdd el a panírozást. Egy tálba mérd ki a lisztet, egy másikban verd fel a tojást, egy harmadikba pedig önts zsemlemorzsát, amelyhez keverj ízlés szerinti mennyiségben szezámmagot. A csirkecsíkokat a szokott módon forgasd meg először lisztben, utána tojásban, végül a szezámmagos morzsában. Egy nagy serpenyőben hevíts bő olajat Amikor már forró, tegyél bele néhány darab húst, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre ne tegyél túl sokat az olajba, hogy le ne hűtsék. A kész csirkéket vedd ki a serpenyőből, csöpögtesd le, és papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.
Úgy is nagyon finom lesz a rántott csirkemell, ha mandulás bundába forgatod.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció