Rántott csirkefalatok szezámmagos bundában: jó ropogós a panír rajta
Dobd fel a hagyományos rántott csirkét, és készítsd el szezámmagos bundában!

szezammagos rantott csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rántott csirke számtalan variációban készülhet, játszhatsz a páccal, a panír fűszerezésével, keverhetsz a zsemlemorzsához sajtot, kukoricapelyhet vagy akár szezámmagot is. Ha a csirkét vékony csíkokra vágod, és úgy forgatod meg a bundában, akár a kezedbe véve is falatozhatod őket.

Szezámmagos rántott csirke

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 4 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • bors
  • ízlés szerint szezámmag
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozd fel, sózd, borsozd, és tedd a hűtőbe egy órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, kezdd el a panírozást. Egy tálba mérd ki a lisztet, egy másikban verd fel a tojást, egy harmadikba pedig önts zsemlemorzsát, amelyhez keverj ízlés szerinti mennyiségben szezámmagot. A csirkecsíkokat a szokott módon forgasd meg először lisztben, utána tojásban, végül a szezámmagos morzsában. Egy nagy serpenyőben hevíts bő olajat Amikor már forró, tegyél bele néhány darab húst, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre ne tegyél túl sokat az olajba, hogy le ne hűtsék. A kész csirkéket vedd ki a serpenyőből, csöpögtesd le, és papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

Úgy is nagyon finom lesz a rántott csirkemell, ha mandulás bundába forgatod.

Ezt is szeretjük