Szezámmagos, szaftos serpenyős csirkemell
A fűszeres, szezámmagos csirkemell könnyű, időtakarékos, mégis fantasztikus főétel.
A szezámmagos csirkemell különleges variáció sült húsra. Ha így készíted, nem kell attól tartani, hogy száraz lesz. Tökéletes vacsora vagy könnyű hétvégi ebéd is lehet. Kard Éva brokkolipürét ajánl az ízletes húshoz, de szinte bármilyen hagyományos köret illik hozzá.
Szezámmagos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 5 dkg szezámmag
- 3 teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, töröld át papírtörlővel, majd vágd fel vékonyabb szeletekre. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg egy csipet szerecsendióval, vékonyan kend meg mindkét oldalát mustárral, és forgasd bele a szezámmagba. Ha van időd, hagyd legalább fél óráig állni, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Pihentetést követően egy grillserpenyőben hevítsd fel az olajat, majd helyezd bele a csirkemelleket, és pár perc alatt süsd pirosra mindkét oldalt. Arra készülj fel, hogy a szezámmag a sütés vége felé elkezd pattogni. A húst szedd papírtörlőre, és tálalásig tartsd melegen.
