Szezámmagos, szaftos serpenyős csirkemell

Fél óra alatt elkészül

A fűszeres, szezámmagos csirkemell könnyű, időtakarékos, mégis fantasztikus főétel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szezámmagos csirkemell különleges variáció sült húsra. Ha így készíted, nem kell attól tartani, hogy száraz lesz. Tökéletes vacsora vagy könnyű hétvégi ebéd is lehet. Kard Éva brokkolipürét ajánl az ízletes húshoz, de szinte bármilyen hagyományos köret illik hozzá.

Szezámmagos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg szezámmag
  • 3 teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, töröld át papírtörlővel, majd vágd fel vékonyabb szeletekre. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg egy csipet szerecsendióval, vékonyan kend meg mindkét oldalát mustárral, és forgasd bele a szezámmagba. Ha van időd, hagyd legalább fél óráig állni, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Pihentetést követően egy grillserpenyőben hevítsd fel az olajat, majd helyezd bele a csirkemelleket, és pár perc alatt süsd pirosra mindkét oldalt. Arra készülj fel, hogy a szezámmag a sütés vége felé elkezd pattogni. A húst szedd papírtörlőre, és tálalásig tartsd melegen.

15781251 b87297b2368d05b16d346020bdadd37b wm
Ezt is szeretjük