A klasszikus szegedi halászlé

Forrón és csípősen az igazi

A bajai mellett a szegedi halászlé a legnépszerűbb idehaza, készítsd el mindkettőt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy jól sikerült, sűrű, friss halból készült halászlénél nem is kell jobb ebéd, mellé egy jó pohár vörösbor vagy rosé passzol, és persze a jó társaság.

Előbb-utóbb mindenki megtalálja a saját ízlésének legjobban megfelelő változatot, próbálgasd te is, hogy neked hogy ízlik a legjobban!

Szegedi halászlé

Hozzávalók:

  • 2,5 liter víz
  • 1 kg vegyes - csuka, ponty, busa - halszelet
  • 50 dkg pontyfilé
  • halikra, tej - ízlés szerint
  • 6 evőkanálnyi pirospaprika
  • 4 közepes vöröshagyma
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • só, egy kanálnyi egész bors
  • zsiradék a hagymához
  • ízlés szerint csípős paprika vagy paprikakrém

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

A halszeleteket - vagy akár fejet, uszonyt - tisztítsd meg, darabold fel, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, és zsiradékon fonnyaszd meg. Amíg szépen összeesik, darabold fel a paprikát, paradicsomot. Egy közepes lábasba tedd a megfonnyasztott hagymát, a halszeleteket, a paprikát, a paradicsomot és a fűszereket, és körülbelül öt-hat deci vízben főzd őket addig, amíg a hal húsa a szálkákról le nem fő.

Ha ez megvan, akkor passzírozd át az így kapott levet egy nagyobb lábasba. A halfilét darabold fel ízlés szerint, tedd a passzírozott lébe, öntsd fel a maradék vízzel, ízesítsd még hangulatod szerint, tedd bele a csípős paprikát és a belsőségeket, majd főzd készre 15-20 perc alatt, akkor jó, ha a hal húsa puhára főtt, addigra minden jó lesz benne.

Magyaros receptek az ország minden tájáról

A magyar konyha végtelenül változatos, mutatunk néhány példát, a sort pedig a végtelenségig folytathatod.

7 isteni, hagyományos étel itthonról

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük