Szaftos sültek római tálban

Ha mindig kiszárad a hús

Száraznak érzed a húst, amit sütöttél? Vedd elő római cseréptáladat, és süss igazán szaftos húsokat a hétvégén!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A római tál nagyszerű találmány, mert még a legügyetlenebb háziasszony is mennyei, étterembe illő fogásokat tud benne elkészíteni. Így hát ne habozz, kapd elő a kamra mélyéről, és áztasd egy órára hideg vízbe, nehogy sütés közben elpattanjon.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Csak dobáld vagy rétegezd bele a húsokat, zöldségeket, tedd be hideg sütőbe, gyújts alá, és több gondod nincs is rá.

Csirkecombok zöldségágyon

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg gomba
  • 4 csirkecomb
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

A római tálat áztasd be hideg vízbe legalább egy órára. A krumplit alaposan mosd meg, és héjával együtt főzd meg sós vízben. A csirkecombokat sózd, borsozd ízlésed szerint, és forró olajban süsd meg.

A krumplit főzés után hámozd meg, majd a gombával és a répákkal együtt karikázd fel. Rétegezd a tál aljára, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Helyezd a húsokat a zöldségágyra, és szórd a tetejére a vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Fedd le a tálat, és tedd be a hideg sütőbe. Nagyjából 200 Celsius-fokon, 40 perc alatt párold meg a húst. Ezután vedd le a fedőt, és még 20 percet süsd, hogy megpiruljon. A zöldségekkel tálald.

Tejfölös csirke római tálban

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dl tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 paradicsom
  • 2 piros paprika
  • 2 sárga paprika
  • 1 evőkanál mustár
  • vaj
  • ételízesítő
  • bors

A római tálat sütés előtt áztasd egy órára hideg vízbe, majd utána alaposan kend ki vajjal. A csirkemelleket dörzsöld be sóval és ételízesítővel, és tegyél egy réteget belőle a tál aljára. Karikázz rá egy sornyi paprikát, paradicsomot. A tejfölt a majonézzel és a mustárral keverd össze, és ízlésed szerint borsozd meg. Locsold rá a húsra, és reszelj rá egy kis sajtot. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, és a tetejét alaposan szórd meg sajttal.
Tedd hideg sütőbe, és másfél óra alatt, nagyjából 180 Celsius-fokon süsd készre.

Gombás marhasült

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 50 dkg csiperke
  • 20 dkg paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • liszt

A római tálat használat előtt legalább egy órára áztasd hideg vízbe. A húst szeleteld fel, sózd meg picit, és forgasd a lisztes-pirospaprikás egyvelegbe. A hús felét rétegezd a tálba. A gombát, a paradicsomot, a paprikát és a vöröshagymát szeleteld fel, keverd össze, és szintén a felét szórd a húsra.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Picit sózd meg az egészet, majd keverd össze a tejfölt az olajjal, az áttört fokhagymával és sóval, borssal. Locsold rá egy részét a zöldségek tetejére, majd fedd be még egy réteg hússal, zöldséggel, és öntsd rá a tejfölös mártást. Hideg sütőbe tedd, majd forrósítsd fel, és addig süsd, míg a hús megpuhul. Krumplipürével tálald.

Egyszerű ananászos sertéssült

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • fél doboz ananászkonzerv
  • gyömbérpor

A római tálat áztasd be egy órára hideg vízbe. A karajt csontozd ki, majd dörzsöld be gyömbérporral és sóval. Fektesd a húsokat a tálba, és hideg sütőbe told be. Gyújtsd be a sütőt, és két órán keresztül süsd a húst. Ekkor a szaftjába, amit engedett, tegyél pár evőkanálnyi ananászlét, és köré tegyél ananászdarabokat. Fedő nélkül még néhány percig süsd, és már tálalhatod is.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük