Sütőben sült omlós, szaftos fokhagymás csirkecomb: így nem fog kiszáradni
Ne legyen unalmas a csirkecomb, tedd izgalmassá fűszerekkel, és locsolgasd sütés közben fehérborral!

fokhagymas-csirkecombok
Ez is érdekelhet

Így nyaralj a kertedben! (x)

István 17 év után megszólalt (x)

Must-have arcápolók, melyek meggyőző eredményeket nyújtanak! (x)

Az immunrendszerünket minden támogatja, amitől boldogok vagyunk (x)

Így vedd fel a harcot ezzel a szervezetedet romboló káros anyaggal! (x)

beauty and style

Pattanástalanító jégkocka házilag: csak paradicsom kell hozzá »

Sarah Jessica Parker 55 évesen is imádnivaló: az elmúlt 20 év legütősebb szettjei »

Feszesítő, fogyást segítő pilates: hatásos gyakorlatok 15 percben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkecomb jó rántva, töltve, de egyszerűen sütve is fantasztikus lehet. A siker titka a fűszerezés, a fokhagymától, a rozmaringtól és a kakukkfűtől lesz extra. Feltétlenül locsolgasd, hogy ne száradjon ki a sütőben. A legjobb, ha ezt száraz fehérborral teszed. Kiadósabb, laktatóbb lesz az étel krumplival sütve. 

Szaftos fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 60 dkg krumpli
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehér bor
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet, majd sózd be. Egy edényben keverd össze az olajat, egy gerezd fokhagymát, borsot, és dörzsöld be vele a combokat. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át, de pácolhatod akár egész éjszaka is.

Rakd a csirkecombokat zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, locsolj alájuk kevés vizet. Tedd melléjük a megmosott, feldarabolt krumplit, a fokhagymagerezdeket, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Közben locsolgasd a borral. Amikor a combok és a krumplik már majdnem teljesen puhák, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.
A csirkemell sütőben sütve, sok-sok zöldséggel ugyancsak egyszerű, mégis fenséges fogás lehet. 

Ezt is szeretjük