Melengető palacsintaleves sváb módra: a sok zöldségnek köszönhetően olyan egészséges
A sváb palacsintaleves kiadós és rendkívül vitamindús is!
A sváb palacsintaleves valójában nem más, mint egy jó erős, zöldséges csontleves, amiben palacsinta képezi a levesbetétet, így lesz sűrű és laktató. Kiváló bevezetője lehet a hétvégi ebédnek, hűvösebb napokon pedig kellemesen át is melegít. Minél tovább fő, annál jobb: három órát minimum érdemes rászánni, de akár öt-hat órát is elvan a tűzhelyen.
Sváb palacsintaleves
Hozzávalók 6 személyre
A leveshez:
- 50 dkg húsos sertéscsont
- 6 babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szál zellerzöld
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kis zellergumó
- 1 kis karalábé
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 hagyma
- 1 evőkanál egész bors
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál szerecsendió
- 0.5 csokor petrezselyem
A palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 0.5 dl szódavíz
- 0.5 csokor petrezselyem
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csontot nagyjából két liter sós vízben tedd fel főni. Amikor erősen gyöngyözni kezd, vedd a lángot a legkisebbre, és így főzd fedő nélkül. Add hozzá a megpucolt, de egészben hagyott hagymát és fokhagymagerezdeket.
Közben készítsd elő a zöldségeket is: pucold meg, és vágd nagyobb darabokra, hasábokra őket. A paradicsomot hagyd egyben. Másfél óra múlva add őket a csonthoz. Dobd mellé a babérlevelet és az egészben hagyott zellerzöldet, ízesítsd borssal és szerecsendióval, és így gyöngyöztesd tovább legalább másfél-két órát.
A levesbetét elkészítéséhez is elérkezett az idő. A hozzávalókból keverj sűrű palacsintatésztát, és a megszokott módon süsd ki őket. A kisült palacsintákat tekerd fel, és így vágd fel őket fél centi vastag szalagokra.
A megfőtt leves alatt zárd el a lángot. Várj tíz percet, hogy leülepedjen, majd szűrd át. A tiszta levesbe tedd bele a palacsintacsíkokat, és szórd meg felaprított petrezselyemmel. A zöldségekből mindenki annyit vehet a tányérjára, amennyit szeretne.
A puha fahéjas fánk is hamisítatlan sváb recept szerint készül.
Zimtkrapfen vagyis fahéjas fánk – Az eredeti hamisítatlan sváb recept
Egy ködös februári hétvégén Bólyba vezetett az utam. Ezen, a főként svábok lakta Baranya megyei településen, lakik egy barátom anyukája, aki minden alkalommal meglep egy helyi finomsággal.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció