Melengető palacsintaleves sváb módra: a sok zöldségnek köszönhetően olyan egészséges

A sváb palacsintaleves kiadós és rendkívül vitamindús is!

Sváb palacsintaleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sváb palacsintaleves valójában nem más, mint egy jó erős, zöldséges csontleves, amiben palacsinta képezi a levesbetétet, így lesz sűrű és laktató. Kiváló bevezetője lehet a hétvégi ebédnek, hűvösebb napokon pedig kellemesen át is melegít. Minél tovább fő, annál jobb: három órát minimum érdemes rászánni, de akár öt-hat órát is elvan a tűzhelyen.

Sváb palacsintaleves

Hozzávalók 6 személyre

A leveshez:

  • 50 dkg húsos sertéscsont
  • 6 babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál zellerzöld
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis zellergumó
  • 1 kis karalábé
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 0.5 csokor petrezselyem

A palacsintához:

  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 0.5 dl szódavíz
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csontot nagyjából két liter sós vízben tedd fel főni. Amikor erősen gyöngyözni kezd, vedd a lángot a legkisebbre, és így főzd fedő nélkül. Add hozzá a megpucolt, de egészben hagyott hagymát és fokhagymagerezdeket.

 

Közben készítsd elő a zöldségeket is: pucold meg, és vágd nagyobb darabokra, hasábokra őket. A paradicsomot hagyd egyben. Másfél óra múlva add őket a csonthoz. Dobd mellé a babérlevelet és az egészben hagyott zellerzöldet, ízesítsd borssal és szerecsendióval, és így gyöngyöztesd tovább legalább másfél-két órát.

 

A levesbetét elkészítéséhez is elérkezett az idő. A hozzávalókból keverj sűrű palacsintatésztát, és a megszokott módon süsd ki őket. A kisült palacsintákat tekerd fel, és így vágd fel őket fél centi vastag szalagokra.

 

A megfőtt leves alatt zárd el a lángot. Várj tíz percet, hogy leülepedjen, majd szűrd át. A tiszta levesbe tedd bele a palacsintacsíkokat, és szórd meg felaprított petrezselyemmel. A zöldségekből mindenki annyit vehet a tányérjára, amennyit szeretne.

A puha fahéjas fánk is hamisítatlan sváb recept szerint készül.

Zimtkrapfen vagyis fahéjas fánk – Az eredeti hamisítatlan sváb recept

Egy ködös februári hétvégén Bólyba vezetett az utam. Ezen, a főként svábok lakta Baranya megyei településen, lakik egy barátom anyukája, aki minden alkalommal meglep egy helyi finomsággal.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük