Sütőtökös gnocchi spenóttal és parmezánnal: a tök a tésztába kerül
Krumpli helyett sütőtök is lehet az alapja a puha, ízletes házi gnocchinak. Az íze és a színe is fantasztikus.

Ha eddig nem mertél gnocchi készítésével próbálkozni, most itt az ideje! Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, és nem túl hosszadalmas összedobni. Ne dolgozz a tésztához túl sok lisztet, különben a gnocchi nem lesz könnyű és lágy. Arra is ügyelj, hogy a lehető leggyorsabban állítsd össze.
Sütőtökös, spenótos gnocchi
Hozzávalók
- 50 dkg sütőtök
- 20 dkg liszt
- 7 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 csipet szerecsendió
- 1 mokkáskanál só
- bébispenót
- bors
Elkészítés:
A tököt darabold fel, magozd ki, és rakd tepsibe. Süsd puhára 190 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt. A héját húzd le, és villával vagy botmixerrel pépesítsd. Keverd hozzá a lisztet, a tojást, és fűszerezd borssal, sóval, szerecsendióval.
Gyúrd össze gyors mozdulatokkal lisztezett felületen, majd vedd ketté a tésztát, és készíts belőlük egy-másfél centi átmérőjű hengereket. Éles késsel vágd körülbelül kétcentis darabokra, és a villa hátuljával meg is formázhatod.
Serpenyőben hevíts vajat, és rakd rá a megtisztított spenótleveleket. Amikor megfonnyadnak, keverd hozzá a tésztát, forgasd össze, pirítsd együtt egy-két percig, és szórd meg reszelt parmezánnal.
Ha van időd, a klasszikus gnocchit is elkészítheted. Így biztosan könnyű és puha lesz.