Sütőtökös gnocchi spenóttal és parmezánnal: a tök a tésztába kerül
Krumpli helyett sütőtök is lehet az alapja a puha, ízletes házi gnocchinak. Az íze és a színe is fantasztikus.

spenotos-parmezanos-gnocchi
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig nem mertél gnocchi készítésével próbálkozni, most itt az ideje! Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, és nem túl hosszadalmas összedobni. Ne dolgozz a tésztához túl sok lisztet, különben a gnocchi nem lesz könnyű és lágy. Arra is ügyelj, hogy a lehető leggyorsabban állítsd össze. 

Sütőtökös, spenótos gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök
  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 mokkáskanál
  • bébispenót
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tököt darabold fel, magozd ki, és rakd tepsibe. Süsd puhára 190 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt. A héját húzd le, és villával vagy botmixerrel pépesítsd. Keverd hozzá a lisztet, a tojást, és fűszerezd borssal, sóval, szerecsendióval.
 

Gyúrd össze gyors mozdulatokkal lisztezett felületen, majd vedd ketté a tésztát, és készíts belőlük egy-másfél centi átmérőjű hengereket. Éles késsel vágd körülbelül kétcentis darabokra, és a villa hátuljával meg is formázhatod.


Serpenyőben hevíts vajat, és rakd rá a megtisztított spenótleveleket. Amikor megfonnyadnak, keverd hozzá a tésztát, forgasd össze, pirítsd együtt egy-két percig, és szórd meg reszelt parmezánnal. 
Ha van időd, a klasszikus gnocchit is elkészítheted. Így biztosan könnyű és puha lesz.

Ezt is szeretjük