Sütőtökös gnocchi spenóttal és parmezánnal: a tök a tésztába kerül
Krumpli helyett sütőtök is lehet az alapja a puha, ízletes házi gnocchinak. Az íze és a színe is fantasztikus.

spenotos-parmezanos-gnocchi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig nem mertél gnocchi készítésével próbálkozni, most itt az ideje! Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, és nem túl hosszadalmas összedobni. Ne dolgozz a tésztához túl sok lisztet, különben a gnocchi nem lesz könnyű és lágy. Arra is ügyelj, hogy a lehető leggyorsabban állítsd össze. 

Sütőtökös, spenótos gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök
  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 mokkáskanál
  • bébispenót
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tököt darabold fel, magozd ki, és rakd tepsibe. Süsd puhára 190 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt. A héját húzd le, és villával vagy botmixerrel pépesítsd. Keverd hozzá a lisztet, a tojást, és fűszerezd borssal, sóval, szerecsendióval.
 

Gyúrd össze gyors mozdulatokkal lisztezett felületen, majd vedd ketté a tésztát, és készíts belőlük egy-másfél centi átmérőjű hengereket. Éles késsel vágd körülbelül kétcentis darabokra, és a villa hátuljával meg is formázhatod.


Serpenyőben hevíts vajat, és rakd rá a megtisztított spenótleveleket. Amikor megfonnyadnak, keverd hozzá a tésztát, forgasd össze, pirítsd együtt egy-két percig, és szórd meg reszelt parmezánnal. 
Ha van időd, a klasszikus gnocchit is elkészítheted. Így biztosan könnyű és puha lesz.

Ezt is szeretjük