Házi, sütőtökös tésztájú gnocchi: így tényleg egyszerű lesz
Próbáld ki az olaszok nudliját krumpli helyett sütőtökkel! Nem fogod megbánni.

Házi, sütőtökös tésztájú gnocchi: így tényleg egyszerű lesz
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Levesbe, kevert sütikbe, pitékbe, sőt, tésztákba is jól illik az ősz kedvence, a sütőtök. Még a gnocchit is különlegessé teheted vele. Az olaszok egyszerűen imádják. Pont úgy készül, mint a krumplis nudli. Zsályás, vajas krémbe forgatva igazán ínycsiklandó. Elég megszórni sajttal, de tejszínes mártással is kínálhatod. 

Sütőtökös gnocchi

Hozzávalók:

  • 60 dkg sütőtök
  • 20 dkg liszt
  • 3 evőkanál parmezán sajt
  • 1 db tojás
  • 6 db zsályalevél
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 3 dkg vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tököt darabold fel, magozd ki, és sütőben süsd meg 200 fokon, körülbelül 20 perc alatt. Húzd le a héját, és még melegen pépesítsd villával vagy botmixerrel. Ha kihűl, keverd hozzá a lisztet, a parmezánt, valamint a tojást, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Gyúrd össze, akkor jó, ha kicsit lágy marad a tészta.
 

Lisztes kézzel sodorj rudakat, és darabold fel. A végén a villa hátuljával meg is formázhatod. Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és több részletben főzd ki a gnocchikat. Ha feljönnek a víz tetejére, hagyd még őket az edényben egy percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A vajat forrósítsd fel, rakd bele a felaprított zsályalevelet, és dobd rá a gnocchit. Kicsit forgasd is össze, ha szükséges, szórd még meg sóval, borssal. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük