Egyszerre ropogós és omlós, pikáns csirkecombok: sütőtökkel együtt pirul a hús

A csípős mázzal bevont csirkecombokat sütőtökkel együtt piríthatod ropogósra.

Sütőtökkel sült csípős csirkecombok receptje

Mindig jó ötlet zöldséggel együtt sütni a csirkecombokat, ilyenkor ugyanis a hús és a köret átveszi egymás zamatát, és egészen különleges ízű lesz a végeredmény. Az alábbi ételt a pikáns, arab harissa szósz dobja fel: a csípős mártást magad is könnyen összeállíthatod.

Sütőtökkel sült, csípős csirkecombok receptje

Hozzávalók

  • 5 koktélparadicsom
  • 4 egész csirkecomb
  • 1 kis sütőtök
  • 1 citrom

A harissa pasztához

  • 4 egész chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. A chilit, a kaliforniai paprikát és a fokhagymát darabold fel, és tedd egy késes aprítóba. Add hozzá a köményt, a koriandert a pirospaprikát és a sót, reszeld bele a citrom alaposan megmosott héját, facsard bele a levét, öntsd hozzá az olívaolajat, és turmixold pépesre. Kend meg ezzel a masszával a csirkecombokat, és hagyd állni legalább egy-két órát, de akár egy éjszakát is.

A pihentetési idő leteltekor melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütőtököt darabold fel, a magját kanalazd ki, de meghámozni nem szükséges. Tedd a darabokat egy tepsibe. Helyezd el mellette a bepácolt csirkecombokat, díszítsd mindegyiket egy-két citromkarikával, dobj melléjük néhány szép koktélparadicsomot, fedd le alufóliával, és told a sütőbe egy órára, amíg a hús és a tök is megsül. Az utolsó negyed órában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy minden megpirulhasson.

Ha szereted a csípős ízeket, próbáld ki a Buffalo-pontyot is, amelyet szintén pikáns mártás dob fel.

Ezt is szeretjük