Házi kenyér sütőporos tésztából: egy különleges hozzávalóval sül
Ilyen egyszerűen, sütőporos tésztából is készülhet a házi kenyér.

Ha szívesen sütnél házi kenyeret, de a hagyományos, kelt tésztás változatnak még nem mersz nekiállni, próbáld ki ezt az egyszerű, sütőporos receptet! Kevés hozzávalóból áll, a különlegessége pedig, hogy a tésztájába sör is kerül.
Sütőporos kenyér
Hozzávalók 10 szelethez
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3.5 dl sör
- 1 csomag sütőpor
- 0.75 teáskanál só
- olaj
- 3 dkg olvasztott vaj a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval, majd add hozzá először a cukrot, utána több adagban a sört. Sűrű tésztát fogsz kapni. Egy kenyérformát vékonyan kenj ki olajjal, és öntsd bele a tésztát. Told 190 fokos sütőbe. 35 perc múlva vedd ki a sütőből, kend meg a tetejét olvasztott vajjal, és tedd vissza még további öt percre, hogy pirosra süljön.
Pihe-puha édesburgonyás kenyér: garantáltan megédesíti a reggeledet
Biztos veled is előfordult már, hogy megmaradt egy kevés a köretből. Ezúttal egy olyan receptet mutatunk, amelyben a főtt édesburgonyát használjuk fel kenyér készítéséhez.
ElolvasomKép: ypengge / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!