Rusztikus, sütőporos almapalacsinta - Már majdnem olyan, mint a piskóta
Könnyű és új ötlet: kóstold meg a közkedvelt palacsinta fahéjas-almás változatát!
A különböző almapalacsinták közül ez az egyik legmenőbb és legfinomabb. Egyszerű, mégis nagyon különleges. Ugyanúgy készül, mint a sima palacsinta, csak ebbe almaszeletek is kerülnek, és kicsit ducibb. Ez a mennyiség körülbelül négy kisebb vagy két nagyobb tésztára elegendő.
Sütőporos almapalacsinta
Hozzávalók 4 darabhoz
- 15 dkg liszt
- 2.5 dl tej
- 2 db alma
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál sütőpor
- fahéj
Elkészítés:
Az almát mosd meg, hámozd meg, a magházat szedd ki, majd vágd cikkekre. Egy nagy tálban habverővel keverd össze a tojást, a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, végül több részletben adagold hozzá a tejet. Dolgozd a masszát csomómentesre. Ha szükséges, lazítsd szódavízzel, sűríteni pedig liszttel tudod.
Egy serpenyőben hevíts kevés vajat, majd rakd bele az almaszeleteket, és párold meg oldalanként egy-két perc alatt. Öntsd rá a tésztát, majd ha szép aranyszínű az alja, óvatosan fordítsd meg. A másik felét is süsd meg, és csúsztasd óvatosan egy tányérra. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció