Rusztikus, sütőporos almapalacsinta - Már majdnem olyan, mint a piskóta
Könnyű és új ötlet: kóstold meg a közkedvelt palacsinta fahéjas-almás változatát!

Rusztikus, sütőporos almapalacsinta - Már majdnem olyan, mint a piskóta
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A különböző almapalacsinták közül ez az egyik legmenőbb és legfinomabb. Egyszerű, mégis nagyon különleges. Ugyanúgy készül, mint a sima palacsinta, csak ebbe almaszeletek is kerülnek, és kicsit ducibb. Ez a mennyiség körülbelül négy kisebb vagy két nagyobb tésztára elegendő.

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2 db alma
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, a magházat szedd ki, majd vágd cikkekre. Egy nagy tálban habverővel keverd össze a tojást, a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, végül több részletben adagold hozzá a tejet. Dolgozd a masszát csomómentesre. Ha szükséges, lazítsd szódavízzel, sűríteni pedig liszttel tudod.


Egy serpenyőben hevíts kevés vajat, majd rakd bele az almaszeleteket, és párold meg oldalanként egy-két perc alatt. Öntsd rá a tésztát, majd ha szép aranyszínű az alja, óvatosan fordítsd meg. A másik felét is süsd meg, és csúsztasd óvatosan egy tányérra. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral.

Blog.hu ajánló