Rusztikus, sütőporos almapalacsinta - Már majdnem olyan, mint a piskóta
Könnyű és új ötlet: kóstold meg a közkedvelt palacsinta fahéjas-almás változatát!

Rusztikus, sütőporos almapalacsinta - Már majdnem olyan, mint a piskóta
Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A különböző almapalacsinták közül ez az egyik legmenőbb és legfinomabb. Egyszerű, mégis nagyon különleges. Ugyanúgy készül, mint a sima palacsinta, csak ebbe almaszeletek is kerülnek, és kicsit ducibb. Ez a mennyiség körülbelül négy kisebb vagy két nagyobb tésztára elegendő.

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2 db alma
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, a magházat szedd ki, majd vágd cikkekre. Egy nagy tálban habverővel keverd össze a tojást, a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, végül több részletben adagold hozzá a tejet. Dolgozd a masszát csomómentesre. Ha szükséges, lazítsd szódavízzel, sűríteni pedig liszttel tudod.


Egy serpenyőben hevíts kevés vajat, majd rakd bele az almaszeleteket, és párold meg oldalanként egy-két perc alatt. Öntsd rá a tésztát, majd ha szép aranyszínű az alja, óvatosan fordítsd meg. A másik felét is süsd meg, és csúsztasd óvatosan egy tányérra. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral.

Blog.hu ajánló