Sütőben sült rántott sajt

Kevés olajjal is isteni

Éjjel-nappal rántott sajtot ennél, de a temérdek olaj és a vele járó bűz elriaszt attól, hogy otthon készítsd? Próbáld így!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerencsére a rántott sajt nem egy bonyolult és fondorlatos módon készíthető étel, egyetlen hátránya, hogy időnként renitens módon kifolyik a neki kitalált és elkészített bundából.

Ha esetleg vendégeket vársz, akkor érdemes kisebb kockákra szeletelned a sajtokat, és úgy panírozni őket, így sok-sok apró rántott snacket kapsz, ami biztos, hogy pillanatok alatt elfogy!

Sütőben sült rántott sajt

Hozzávalók:

  • 50 dkg keményebb fajta sajt
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tej
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A sajtot szeleteld fel jó ujjnyi vastag darabokra, majd tedd egy kicsit félre. Készítsd elő a panírhoz szükséges tálakat, az elsőbe tedd a lisztet, a másodikba a tojást, ezt verd fel, és öntsd hozzá a tejet is, a harmadik tálkába pedig tedd a zsemlemorzsát - ez utóbbi akkor a legjobb, ha száraz zsemléből, frissen reszeled.

Ha minden kész van, jöhetnek a szeletek, mindegyiket forgasd meg a panír összes összetevőjében, majd ismételd meg a folyamatot. Miután bepaníroztad az összes szeletet, a sütőt melegítsd elő 200 fokra, és a kedvenc jénaidat nagyon vékonyan olajozd ki. Ebbe tedd a panírozott sajtokat, aztán ha már elég meleg van a sütőben, told be őket, várd meg, amíg szépen rájuk pirul a bunda, és már kész is vagy.

Rántott finomságok az év minden napjára

Rántva szinte minden nagyon finom, süss bundában mindent, ami csak szembejön a konyhádban!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük