Sütőben sült rántott sajt

Kevés olajjal is isteni

Éjjel-nappal rántott sajtot ennél, de a temérdek olaj és a vele járó bűz elriaszt attól, hogy otthon készítsd? Próbáld így!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerencsére a rántott sajt nem egy bonyolult és fondorlatos módon készíthető étel, egyetlen hátránya, hogy időnként renitens módon kifolyik a neki kitalált és elkészített bundából.

Ha esetleg vendégeket vársz, akkor érdemes kisebb kockákra szeletelned a sajtokat, és úgy panírozni őket, így sok-sok apró rántott snacket kapsz, ami biztos, hogy pillanatok alatt elfogy!

Sütőben sült rántott sajt

Hozzávalók:

  • 50 dkg keményebb fajta sajt
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tej
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A sajtot szeleteld fel jó ujjnyi vastag darabokra, majd tedd egy kicsit félre. Készítsd elő a panírhoz szükséges tálakat, az elsőbe tedd a lisztet, a másodikba a tojást, ezt verd fel, és öntsd hozzá a tejet is, a harmadik tálkába pedig tedd a zsemlemorzsát - ez utóbbi akkor a legjobb, ha száraz zsemléből, frissen reszeled.

Ha minden kész van, jöhetnek a szeletek, mindegyiket forgasd meg a panír összes összetevőjében, majd ismételd meg a folyamatot. Miután bepaníroztad az összes szeletet, a sütőt melegítsd elő 200 fokra, és a kedvenc jénaidat nagyon vékonyan olajozd ki. Ebbe tedd a panírozott sajtokat, aztán ha már elég meleg van a sütőben, told be őket, várd meg, amíg szépen rájuk pirul a bunda, és már kész is vagy.

Rántott finomságok az év minden napjára

Rántva szinte minden nagyon finom, süss bundában mindent, ami csak szembejön a konyhádban!

Top 9 rántott étel receptje, képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük