Omlós, szaftos tarja egyenesen a sütőből: ebben pácold a húst
Ha szereted a szaftosabb fogásokat, akkor a sütőben sült, fűszeres tarja kiváló választás.

sult-tarja-recpetje
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tarja az egyik legjobban ízesíthető alapanyag, szaftos hétvégi főfogásnak is kiváló. A legegyszerűbb, ha a sütőbe teszed, ám előtte ne feledkezz meg a pácolásról! A mustáros-fokhagymás fűszerezés klasszikus, és biztosan megnyalod tőle mind a tíz ujjadat. Legalább egy éjszakán át hagyd a fűszeres keverékben. Minél tovább pácolod, annál puhábbra sül a hús a sütőben.

Sütőben sült tarja

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéstarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg, ha szükséges, szeleteld fel, majd sózd be. A páchoz öntsd egy tálba az olajat, a mustárt, keverd össze a reszelt fokhagymával, a borssal és a rozmaringgal. Kend be vele a tarják mindkét oldalát, majd egy zárható dobozban tedd a hűtőbe lehetőleg egy éjszakára. 

Sütés előtt rakd át a hússzeleteket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alájuk kevés vizet, fóliázd le, és tedd az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül egy órán át, közben többször forgasd meg a húst. Amikor már majdnem puha, vedd le róla a fóliát. 
Kínálj a tarja mellé fokhagymás, zöldfűszeres krumplit. A titka az egyszerűségében rejlik. 

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük