Sütőben sült marhapörkölt sűrű, tunkolni való szafttal: a vörösbortól még finomabb
A sütőben sült marhapörkölt zamatos, a szaftja sűrű, és érdemes répával is gazdagítani.

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ne készítsd mindig ugyanúgy a marhapörköltöt! Próbáld ki sütőben sütve, még teltebb lesz az íze. Tehetsz hozzá répát, csípőset, a vörösbor pedig csodát tesz vele. Tálalhatod tésztával, galuskával, de akár knédlivel is. Bár viszonylag sokáig kell sütni, de megéri rászánni a délelőttöt, mert mindenki szívesen repetázik majd belőle.
Sütőben sült marhapörkölt
Hozzávalók
- 70 dkg marhahús
- 2 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 dl vörösbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só
- bors
- rozmaring
- zsír
- csípős paprika
Elkészítés:
A marhahúst vágd kisebb kockákra, mosd meg, és csepegtesd le. A sárgarépát pucold meg, és karikázd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát préseld át. Egy nagy lábosban hevíts zsírt, dobd rá a hagymákat, dinszteld meg, majd tedd hozzá a húst. Süsd addig, amíg kicsit megpirul. Húzd le a tűzről, egyengesd zsírral jól kikent, tűzálló edénybe, rakd mellé a répát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, rozmaringgal, és önts rá öt deci vizet.
Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd körülbelül 2,5-3 órán át. Közben kevergesd meg a húst, és részletekben locsold meg a borral. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Ha szereted a csípős ízeket, akkor szórj hozzá erős paprikát is.
Ha van időd, a zöldséges burgundi marharagut is feltétlenül készítsd el, megéri a fáradságot!
Még több recept