Sütőben sült marhapörkölt sűrű, tunkolni való szafttal: a vörösbortól még finomabb
A sütőben sült marhapörkölt zamatos, a szaftja sűrű, és érdemes répával is gazdagítani.

sult-marharagu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne készítsd mindig ugyanúgy a marhapörköltöt! Próbáld ki sütőben sütve, még teltebb lesz az íze. Tehetsz hozzá répát, csípőset, a vörösbor pedig csodát tesz vele. Tálalhatod tésztával, galuskával, de akár knédlivel is. Bár viszonylag sokáig kell sütni, de megéri rászánni a délelőttöt, mert mindenki szívesen repetázik majd belőle.

Sütőben sült marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 70 dkg marhahús
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 dl vörösbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • rozmaring
  • zsír
  • csípős paprika
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst vágd kisebb kockákra, mosd meg, és csepegtesd le. A sárgarépát pucold meg, és karikázd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát préseld át. Egy nagy lábosban hevíts zsírt, dobd rá a hagymákat, dinszteld meg, majd tedd hozzá a húst. Süsd addig, amíg kicsit megpirul. Húzd le a tűzről, egyengesd zsírral jól kikent, tűzálló edénybe, rakd mellé a répát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, rozmaringgal, és önts rá öt deci vizet.

Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd körülbelül 2,5-3 órán át. Közben kevergesd meg a húst, és részletekben locsold meg a borral. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Ha szereted a csípős ízeket, akkor szórj hozzá erős paprikát is. 
Ha van időd, a zöldséges burgundi marharagut is feltétlenül készítsd el, megéri a fáradságot!

Ezt is szeretjük