Sült oldalas

Így süsd meg!

Ha szereted a zsírosabb húsokat, akkor nyugodtan süss szombati ebédnek oldalast, ami azért is jó, mert a sütőben nem kell felügyelned.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az oldalas és általában a sertéshúsból készült ételek mostanság mintha kiszorultak volna a konyhából. Bár nem soványhúsról és nem csirkéről van szó, néhanapján megengedheted magadnak a nehezebb falatokat is.

Az oldalas olcsó, és nem nehéz elkészíteni. Készítheted egyben, de kisebb darabokra vágva is, kezdőként próbálkozz az utóbbival.

Sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír

Az oldalast vágd darabokra, a csontok mellett hosszanti irányban, egy-egy darab álljon három-négy csontból. Sózd be a húst, majd tedd kizsírozott tepsibe, és önts alá kevés vizet.

A hagymát kockázd fel, és szórd a húsra, illetve a hús mellé, a fokhagymát préseld át fokhagymanyomón, és tedd a húsra. Ha szereted, akkor tegyél a hús mellé még egész gerezdeket.

A tepsit fedd le alufóliával, majd told forró sütőbe, és süsd körülbelül másfél órán át. Ezután szedd le az alufóliát, és pirítsd meg a húst, amit közben forgass meg néhányszor, hogy egyenletes színe legyen.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Leadképünk az izletes.hu oldalról származik.

Ezt is szeretjük