4 piros és ropogós sültcsirke-variáció
A sült csirkecomb, bár elsőre nem úgy tűnik, változatosan elkészíthető, és szinte lehetetlen elrontani. Próbáld ki a legjobbakat.
Bár a legegyszerűbb a hentesnél megvásárolni a ropogós, pirosra sült csirkét, a házi változat is nagyon finom lehet, hiszen úgy ízesítheted, ahogy kedved tartja.
Ha pedig nem kell sokaknak főznöd, akkor elég, ha egy vagy két csirkecombot fűszerezel be. Válogass kedvedre a fenti képgalériából, ha egyedi ízekre vágysz.
Fűszeres csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- só
- frissen őrölt feketebors
- 2 gerezd fokhagyma
A csirkecombokat tedd egy nagyméretű, lapos edénybe. Keverd össze az olajat, az oregánót, a kakukkfüvet, a sót, a frissen őrölt feketeborsot és az átpasszírozott fokhagymát.
A páclevet öntsd rá a csirkére, fedd le, és néha-néha megforgatva pácold 2-3 órán át a csirkét. Csepegtesd le a csirkéket, de ugyanabba a tálba is visszateheted őket. Előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra és aranybarnára sülnek.
Mustáros csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál mustár
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
A mustárt, az olajat, a sót és a felaprított hagymát jól keverd össze, és öntsd a megtisztított, bőrös csirkecombokra. A húst két órán át pihentesd ebben a pácban. Tedd tűzálló tálba, sózd meg, és előmelegített sütőben, alufóliával befedve 15 percig süsd, majd a fóliát levéve pirítsd meg a bőrét.
Hagymás csirke
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 8 fej hagyma
- 2 zöldhagyma
- só
- bors
- olaj
A combokat sózd és borsozd. A hagymákat pucold meg, majd vágd négy cikkre, és szedd szét. Egy kiolajozott tál aljára szórd a hagymaszeleteket, majd erre fektesd a csirkét. Kevés olajat spriccelj az egészre, majd told sütőbe. Közepes lángon addig süsd, amíg piros nem lesz a combok bőre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Csípős csirkecombok
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csípős zöldpaprika
- 1 pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- 1 evőkanál csípős paprika
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
A csirkecombokat dörzsöld be összezúzott fokhagymával - de hagyj néhány szemet egészben -, sóval, borssal, paprikával. Fektesd a combokat egy tűzálló, kiolajozott tálba, majd szórd mellé a felaprított zöldpaprikát, a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott vöröshagymát, locsold meg az egészet óvatosan olajjal, sózd meg, majd told előmelegített sütőbe. 30 perc alatt pirosra sül.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka