
4 piros és ropogós sültcsirke-variáció
A sült csirkecomb, bár elsőre nem úgy tűnik, változatosan elkészíthető, és szinte lehetetlen elrontani. Próbáld ki a legjobbakat.

Bár a legegyszerűbb a hentesnél megvásárolni a ropogós, pirosra sült csirkét, a házi változat is nagyon finom lehet, hiszen úgy ízesítheted, ahogy kedved tartja.
Ha pedig nem kell sokaknak főznöd, akkor elég, ha egy vagy két csirkecombot fűszerezel be. Válogass kedvedre a fenti képgalériából, ha egyedi ízekre vágysz.
Fűszeres csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- só
- frissen őrölt feketebors
- 2 gerezd fokhagyma
A csirkecombokat tedd egy nagyméretű, lapos edénybe. Keverd össze az olajat, az oregánót, a kakukkfüvet, a sót, a frissen őrölt feketeborsot és az átpasszírozott fokhagymát.
A páclevet öntsd rá a csirkére, fedd le, és néha-néha megforgatva pácold 2-3 órán át a csirkét. Csepegtesd le a csirkéket, de ugyanabba a tálba is visszateheted őket. Előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra és aranybarnára sülnek.
Mustáros csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál mustár
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
A mustárt, az olajat, a sót és a felaprított hagymát jól keverd össze, és öntsd a megtisztított, bőrös csirkecombokra. A húst két órán át pihentesd ebben a pácban. Tedd tűzálló tálba, sózd meg, és előmelegített sütőben, alufóliával befedve 15 percig süsd, majd a fóliát levéve pirítsd meg a bőrét.
Hagymás csirke
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 8 fej hagyma
- 2 zöldhagyma
- só
- bors
- olaj
A combokat sózd és borsozd. A hagymákat pucold meg, majd vágd négy cikkre, és szedd szét. Egy kiolajozott tál aljára szórd a hagymaszeleteket, majd erre fektesd a csirkét. Kevés olajat spriccelj az egészre, majd told sütőbe. Közepes lángon addig süsd, amíg piros nem lesz a combok bőre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Csípős csirkecombok
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csípős zöldpaprika
- 1 pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- 1 evőkanál csípős paprika
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
A csirkecombokat dörzsöld be összezúzott fokhagymával - de hagyj néhány szemet egészben -, sóval, borssal, paprikával. Fektesd a combokat egy tűzálló, kiolajozott tálba, majd szórd mellé a felaprított zöldpaprikát, a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott vöröshagymát, locsold meg az egészet óvatosan olajjal, sózd meg, majd told előmelegített sütőbe. 30 perc alatt pirosra sül.
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús

- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei

- csirke
- pulyka