4 piros és ropogós sültcsirke-variáció

A sült csirkecomb, bár elsőre nem úgy tűnik, változatosan elkészíthető, és szinte lehetetlen elrontani. Próbáld ki a legjobbakat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a legegyszerűbb a hentesnél megvásárolni a ropogós, pirosra sült csirkét, a házi változat is nagyon finom lehet, hiszen úgy ízesítheted, ahogy kedved tartja.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha pedig nem kell sokaknak főznöd, akkor elég, ha egy vagy két csirkecombot fűszerezel be. Válogass kedvedre a fenti képgalériából, ha egyedi ízekre vágysz.

Fűszeres csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma

A csirkecombokat tedd egy nagyméretű, lapos edénybe. Keverd össze az olajat, az oregánót, a kakukkfüvet, a sót, a frissen őrölt feketeborsot és az átpasszírozott fokhagymát.

A páclevet öntsd rá a csirkére, fedd le, és néha-néha megforgatva pácold 2-3 órán át a csirkét. Csepegtesd le a csirkéket, de ugyanabba a tálba is visszateheted őket. Előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra és aranybarnára sülnek.

Mustáros csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors

A mustárt, az olajat, a sót és a felaprított hagymát jól keverd össze, és öntsd a megtisztított, bőrös csirkecombokra. A húst két órán át pihentesd ebben a pácban. Tedd tűzálló tálba, sózd meg, és előmelegített sütőben, alufóliával befedve 15 percig süsd, majd a fóliát levéve pirítsd meg a bőrét.

Hagymás csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 8 fej hagyma
  • 2 zöldhagyma
  • bors
  • olaj

A combokat sózd és borsozd. A hagymákat pucold meg, majd vágd négy cikkre, és szedd szét. Egy kiolajozott tál aljára szórd a hagymaszeleteket, majd erre fektesd a csirkét. Kevés olajat spriccelj az egészre, majd told sütőbe. Közepes lángon addig süsd, amíg piros nem lesz a combok bőre.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Csípős csirkecombok

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csípős zöldpaprika
  • 1 pirospaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 1 evőkanál csípős paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • bors

A csirkecombokat dörzsöld be összezúzott fokhagymával - de hagyj néhány szemet egészben -, sóval, borssal, paprikával. Fektesd a combokat egy tűzálló, kiolajozott tálba, majd szórd mellé a felaprított zöldpaprikát, a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott vöröshagymát, locsold meg az egészet óvatosan olajjal, sózd meg, majd told előmelegített sütőbe. 30 perc alatt pirosra sül.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük