15 perces desszert: illatos, forró sült alma
A sült almánál egyszerűbb desszert viszonylag kevés létezik, ahogyan illatosabb és finomabb is, próbáld ki bátran, és élvezd a zamatát!
- A ’80-as évek legmenőbb trendje volt, és visszatért a feledés homályából: a válltömés felemelkedése és ragyogása »
- 6 lépés, ami profi szintre emeli a nyári hajápolást: így előzd meg a töredezést és a szénaboglya-effektust »
- A 73 éves Vera Wang elképesztő módon viseli a merész darabokat: a 3 legextrémebb szettje az elmúlt évekből »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
Ebben a gyors változatban benne van minden, amiért az őszt szeretjük, a frissen termett dió, a mindig kellemes méz és persze maga az alma.
Rengeteg változatban készítheted, ez itt az egyik legegyszerűbb, de variálhatod kedvedre.
Sült alma
Hozzávalók:
- 5 nagyobb alma
- 15 dkg dió törve
- 1 citrom leve
- 1 teáskanálnyi fahéj
- 2-3 evőkanálnyi méz
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
Első lépésként pucold meg az almákat, majd távolítsd el a magházukat, ha ezzel a művelettel végeztél, akkor a citrom levével kend be mindegyik gyümölcsöt, hogy ne barnuljanak meg, majd tedd őket félre. Ezután jöhet a többi hozzávaló, nem lesz bonyolult dolgot, egy tálkában össze kell őket keverni. A magház helyére töltsd az almákba az így kapott keveréket, majd helyezd őket egy tepsire.
Érdemes sütőpapírt tenni alájuk, így a tepsi tisztítása sokkal egyszerűbb lesz utána. A maradék töltelékkel kend meg az almák tetejét, majd fedd le őket. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre a finomságokat, és már tálalhatod is.
Ha desszertként kívánod felszolgálni, célszerű az étkezés elején bedugnod őket a sütőbe, hogy frissen, forrón tálalhasd.
Még több gyors édesség
Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy viszonylag rövid idő alatt isteni finomságokat varázsolj az asztalra, adunk még néhány ötletet!
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- csoki
A tökéletes habos krém csokitortához

- csokoládé
- cukor