15 perces desszert: illatos, forró sült alma
A sült almánál egyszerűbb desszert viszonylag kevés létezik, ahogyan illatosabb és finomabb is, próbáld ki bátran, és élvezd a zamatát!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ebben a gyors változatban benne van minden, amiért az őszt szeretjük, a frissen termett dió, a mindig kellemes méz és persze maga az alma.

Rengeteg változatban készítheted, ez itt az egyik legegyszerűbb, de variálhatod kedvedre.

Sült alma

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb alma
  • 15 dkg dió törve
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • 2-3 evőkanálnyi méz

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Első lépésként pucold meg az almákat, majd távolítsd el a magházukat, ha ezzel a művelettel végeztél, akkor a citrom levével kend be mindegyik gyümölcsöt, hogy ne barnuljanak meg, majd tedd őket félre. Ezután jöhet a többi hozzávaló, nem lesz bonyolult dolgot, egy tálkában össze kell őket keverni. A magház helyére töltsd az almákba az így kapott keveréket, majd helyezd őket egy tepsire. 

Érdemes sütőpapírt tenni alájuk, így a tepsi tisztítása sokkal egyszerűbb lesz utána. A maradék töltelékkel kend meg az almák tetejét, majd fedd le őket. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre a finomságokat, és már tálalhatod is.

Ha desszertként kívánod felszolgálni, célszerű az étkezés elején bedugnod őket a sütőbe, hogy frissen, forrón tálalhasd. 

Még több gyors édesség

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy viszonylag rövid idő alatt isteni finomságokat varázsolj az asztalra, adunk még néhány ötletet!

Ezt is szeretjük