Isteni krémleves sült zöldségekből: most bőven van hozzá friss alapanyag
Ha szereted a zöldséglevest, akkor próbáld ki krémesítve, friss fűszerekkel!
Kánikulában a húsleves helyett főzz különféle zöldségleveseket! Számtalan variációban elkészítheted, és nem kell órákon át a tűzhely mellett ácsorogni. A zöldségleves akkor a legzamatosabb, ha sütőben sütöd meg a nyár kedvenceit, a paradicsomot, a paprikát, a cukkinit és a többi egészséges finomságot. Minél többféle zöldség kerül bele, annál jobb lesz a végeredmény. Alaplé helyett használhatsz leveskockát is.
Sült zöldségkrémleves
Hozzávalók
- 2 db piros húsú paprika
- 4 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 db cukkini
- 1 db sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 7 dl zöldségalaplé
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A paprikát csumázd ki, a hagymákat, a répát pucold meg, és alaposan mosd meg az összes zöldséget. Vágd fel nagyjából egyforma darabokra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózd, borsozd, locsold meg kevés olívaolajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. A paprika héját húzd le, és a többi zöldséggel együtt pépesítsd botmixerrel, de akár késes robotgépbe is teheted.
Rakd át egy lábosba, öntsd hozzá a zöldségalaplét, fűszerezd bazsalikommal és rozmaringgal, majd főzd össze pár perc alatt.
Pestóból is készíthetsz tartalmas levest! Finom, és villámgyorsan megfő.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció