Ínyenc, ropogós zöldségköret az idény kedvenceivel: csupa egészséges finomság
A tepsiben a zöldségek még édesebbre sülnek, a színes köret tökéletes különféle húsok mellé.
Krumpli helyett sokkal egészségesebb köretet is kínálhatsz, ráadásul a zöldségeket mindig összeválogathatod az évszaknak megfelelően. Most még könnyen beszerezhetsz kelbimbót, céklát, répához mindig hozzá lehet jutni. Ha szeretnéd különlegesebbé tenni, dobd fel édesköménnyel. A gumóját és a leveleit is felhasználhatod. A fűszeres olívaolajtól még finomabb lesz a köret.
Sült zöldségköret
Hozzávalók
- 25 dkg kelbimbó
- 2 db sárgarépa
- 2 db cékla
- 1 db édeskömény
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db cukkini
- só
- bors
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, a kelbimbónak távolítsd el a külső héját, a céklát hámozd meg. A cukkini héja maradhat, ha nem túl vastag és sérült. Vágd a zöldségeket hasonló nagyságú darabokra, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Locsold meg a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal, és óvatosan forgasd össze. Az édeskömény levelét tedd a zöldségekre.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Vedd le a fóliát, ellenőrizd, hogy a zöldségek megpuhultak-e. Ha könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
A zöldségköret mellé kínálhatsz serpenyőben sült, fűszeres csirkemellet is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció