Ínyenc, ropogós zöldségköret az idény kedvenceivel: csupa egészséges finomság
A tepsiben a zöldségek még édesebbre sülnek, a színes köret tökéletes különféle húsok mellé.

ropogos-zoldsegkoret-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Krumpli helyett sokkal egészségesebb köretet is kínálhatsz, ráadásul a zöldségeket mindig összeválogathatod az évszaknak megfelelően. Most még könnyen beszerezhetsz kelbimbót, céklát, répához mindig hozzá lehet jutni. Ha szeretnéd különlegesebbé tenni, dobd fel édesköménnyel. A gumóját és a leveleit is felhasználhatod. A fűszeres olívaolajtól még finomabb lesz a köret. 

Sült zöldségköret

Hozzávalók:

  • 25 dkg kelbimbó
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db cékla
  • 1 db édeskömény
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg, a kelbimbónak távolítsd el a külső héját, a céklát hámozd meg. A cukkini héja maradhat, ha nem túl vastag és sérült. Vágd a zöldségeket hasonló nagyságú darabokra, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Locsold meg a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal, és óvatosan forgasd össze. Az édeskömény levelét tedd a zöldségekre. 
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Vedd le a fóliát, ellenőrizd, hogy a zöldségek megpuhultak-e. Ha könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.  
A zöldségköret mellé kínálhatsz serpenyőben sült, fűszeres csirkemellet is. 

Ezt is szeretjük