Szaftos, tavaszi, sült csirkecomb sok zöldséggel, ínyenc házi pácban
Mi mással kínálnád ilyenkor a ropogósra sült csirkecombokat, mint friss tavaszi zöldségekkel?

Szaftos, tavaszi, sült csirkecomb sok zöldséggel, ínyenc házi pácban
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült csirkecomb rengeteg változata közül ez biztos, hogy mindenki tetszését elnyeri. A hússal együtt sül az isteni köret, és egy óra alatt letudhatod a főétel készítését. Lehetőleg friss zöldségeket használj. Ha jó idő van, érdemes elővenni a grillt, azon is megsütheted.

Sült zöldséges csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg gomba
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • zöldfűszerek
  • zöldhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot mosd meg, ha szükséges, a bőrét tisztítsd meg. Egy vékonyabb, hegyes késsel szurkáld meg a húst. Az olajat keverd össze a pépesített fokhagymával, a sóval, a borssal, a zöldfűszerekkel, majd masszírozd be vele a csirkét. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább két órára. Minél tovább pácolod, annál ízletesebb lesz.
 

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg. A gombát, a zöldbabot és a krumplit vágd fel tetszés szerint. Rendezd egy tűzálló edénybe, majd pácolás után rakd bele a combokat is. Ha marad páclé, öntsd a húsra, és locsold meg egy-másfél deci vízzel. Told előmelegített sütőbe, és fólia alatt süsd 40 percig. Ha a húsba könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálalás előtt szórd meg zöldhagymával.

Ezt is szeretjük