Roppanós zöldségek baconnel sütve: egyszerű, mégis különleges köret vagy vacsora
Turbózd fel a friss zöldségeket fűszernövényekkel és baconnel! Feldobja a húsokat, de önmagában, szószokkal is kiváló.

Hogy ne unj rá a különféle krumplis köretekre, újíts egy kicsit! Kelbimbóval, hagymával, baconnel különleges köretet tehetsz az asztalra. Rakhatsz még hozzá bármilyen zöldséget, amit otthon találsz. Ha szósszal is megbolondítod, kitűnő vacsora lehet a színes fogás. Sütés során a zölségek édeskéssé válnak, így a kissé sós baconnel igazán izgalmasak lesznek.
Sült zöldségek baconnel
Hozzávalók
- 40 dkg kelbimbó
- 15 dkg bacon
- 1 csokor újhagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, és a kelbimbó külső leveleit szedd le, a nagyobb darabokat akár ketté is vághatod. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. A bacont darabold fel, és kezdd sütni egy serpenyőben. Tedd hozzá a kelbimbót, a felkarikázott újhagymát és a feldarabolt paprikát. Néha megkeverve süsd pár pecig, amíg a zöldségek kicsit megpirulnak. Közben fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal. Akár rögtön tálalhatod is.
Tepsiben is készíthetsz sült zöldségeket, kecskesajttal megbolondítva még finomabb.