Sűrű zellerkrémleves sült zöldségből: így még jobban kijönnek az ízei
Még finomabb lesz a zellerkrémleves, ha a hozzávaló zöldséget előbb sütőben pirítod meg.
Sokkal jobban kijönnek a zöldségek ízei, ha tepsiben elősütöd őket, így így kerülnek később a fazékba. Nincs ez másképp ennek a mennyei, sűrű zellerkrémlevesnek az esetében sem. A leves egy belekockázott krumplinak köszönhetően lesz liszt nélkül is selymes.
Sültzeller-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg zeller
- 10 dkg tejföl
- 1 l alaplé
- 1 krumpli
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A zellert hámozd meg, vágd nagyobb szeletekre, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd pirosra.
Amikor kész, tedd egy fazékba. Öntsd fel alaplével, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, kockázz mellé egy krumplit, és 20-30 perc alatt főzd az egészet puhára. Amikor kész, tépkedd bele a petrezselyem leveleit, és pürésítsd.
A tejfölt keverd el a tojás sárgájával. Csorgasd a pürésített leveshez, és forrald össze. Tálald krutonnal vagy pirítóssal.
Krémesre sült kelkáposzta ropogós baconnel: sűrű besamelmártásban puhul
Tartalmas köretként és könnyed ebédként is kínálható a krémes besamelben sült káposzta, amelyre a ropogós bacon és a pirult sajt teszik fel a koronát.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Foxys_forest_manufacture / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- szójaszósz
- húsételek