Sűrű zellerkrémleves sült zöldségből: így még jobban kijönnek az ízei

Még finomabb lesz a zellerkrémleves, ha a hozzávaló zöldséget előbb sütőben pirítod meg.

Sült zellerkrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokkal jobban kijönnek a zöldségek ízei, ha tepsiben elősütöd őket, így így kerülnek később  a fazékba. Nincs ez másképp ennek a mennyei, sűrű zellerkrémlevesnek az esetében sem. A leves egy belekockázott krumplinak köszönhetően lesz liszt nélkül is selymes.

Sültzeller-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg zeller
  • 10 dkg tejföl
  • 1 l alaplé
  • 1 krumpli
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zellert hámozd meg, vágd nagyobb szeletekre, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd pirosra.

Amikor kész, tedd egy fazékba. Öntsd fel alaplével, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, kockázz mellé egy krumplit, és 20-30 perc alatt főzd az egészet puhára. Amikor kész, tépkedd bele a petrezselyem leveleit, és pürésítsd. 

A tejfölt keverd el a tojás sárgájával. Csorgasd a pürésített leveshez, és forrald össze. Tálald krutonnal vagy pirítóssal.

Krémesre sült kelkáposzta ropogós baconnel: sűrű besamelmártásban puhul

Tartalmas köretként és könnyed ebédként is kínálható a krémes besamelben sült káposzta, amelyre a ropogós bacon és a pirult sajt teszik fel a koronát.

Elolvasom

Kép: Foxys_forest_manufacture / Getty Images

Ezt is szeretjük