Készítsd úgy, mint az olaszok: paradicsomos gnocchi sütőben sütve, sok sajttal
Ha könnyed, mégis laktató, mediterrán vacsorára vágysz, a paradicsomos gnocchi kitűnő választás.

Készítsd úgy, mint az olaszok: paradicsomos gnocchi sütőben sütve, sok sajttal
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

Nőies ruhák 2019-re, magyar tervezőktől: mi már tudjuk, mi lesz a tavaszi divat »

5 egyszerű arcizomtorna, amitől sima és feszes lesz a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olasz meztelen nudlit, vagyis a gnocchit otthon is elkészítheted, de, ha gyorsan szeretnél végezni a főzéssel, bátran használj bolti tésztát. Friss paradicsommal a legjobb, süsd meg kicsit, hogy még ízletesebb, édesebb legyen. Ha teheted, kétféle sajtot is használj, és az egyik legyen parmezán. 

Sült paradicsomos gnocchi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg gnocchi
  • 10 db paradicsom
  • 15 dkg sajt
  • 0.5 csokor bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsomlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, ha lobog, dobd bele a gnocchit. Főzd fogkeményre, a lényeg, hogy ne legyen túl puha. Szűrd le, és kicsit csepegtesd le. A paradicsomot mosd meg alaposan, majd kockázd vagy karikázd fel.
 

Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, süsd rajta kicsit a fokhagymát. Rakd bele a paradicsomokat, ízesítsd sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és süsd pár percig. Amikor már fonnyad, húzd le a tűzről. Egy tepsit kenj ki kevés olívaolajjal, rendezd el benne a tésztát, öntsd rá a paradicsomlevet, majd forgasd hozzá a paradicsomos keveréket, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd össze 15-20 perc alatt. Ha a sajt pirulni kezd, vedd ki a sütőből. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel. 

Ezt is szeretjük