Sütőben sült padlizsánkockák alig munkával: mennyei köret krumpli helyett
A sült padlizsánkockákat kívül karamellizált réteg borítja, belül pedig finom krémesek.
A semleges ízű padlizsán egészen új köntöst kap akkor, ha sütőben pirítod. A magas hőmérséklet hatására a külsején karamellizált réteg képződik, belül pedig elképesztően lágy és puha lesz. Az így készült zöldségszeletekből méltó vetélytársa válhat a krumplinak: olcsó, egészséges és kalóriaszegény köret.
Sült padlizsánkockák
Hozzávalók
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 padlizsán
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
Elkészítés:
A padlizsánt vágd háromcentis kockákra, és tedd egy tálba. Fontos, hogy egyforma darabokra szeld őket, hogy együtt tudjanak pirulni. Szórd meg sóval, borssal, locsold meg olívaolajjal, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást. Told 240 fokra előmelegített sütőbe. 20 perc múlva forgasd át, és süsd további 10 percig. Akkor jó, ha a külseje karamellizálódott, de nem égett meg. Tálalás előtt szórd meg kakukkfűvel, és facsarj rá citromlevet.
Padlizsán egy szaftos, fűszeres ragu alapja is lehet: ebből a receptből nem hiányzik a hús.
Sűrű padlizsánragu keleti fűszerekkel: könnyed fogás párolt rizzsel
Ez az egyszerűen készülő padlizsánragu gazdagon fűszerezett, tápláló fogás, amelybe ráadásként csicseriborsó is kerül.
ElolvasomKép: haoliang / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció