Ropogósra sült oldalas, ahogy anno nagyanyáink készítették - Ezzel a páccal a legjobb
Ha így sütöd az oldalast, a hús leomlik a csontról, és bőven lesz mit tunkolni.

Ropogósra sült oldalas, ahogy anno nagyanyáink készítették - Ezzel a páccal a legjobb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szaftos, pácolt sült oldalas remek hétvégi fogás, amivel egy nagyétkű család is jóllakik. Kívül kérgesre sül, a belseje viszont szétesik a szádban. A zsírosabb húsok kedvelőinek ennél jobb fogással nem is kedveskedhetnél. Hidegen és melegen is nagyszerű. A húsból kisült zsírt ne hagyd kárba veszni, tunkold ki.

Sült oldalas recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg oldalas
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 dl olaj
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz az olajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, a köményt, a sót és a borsot. A húst mosd meg, öblítsd le, és darabold fel a csontok mentén tetszés szerint. Dörzsöld bele a fűszeres keveréket, rakd zsiradékkal kikent tepsibe, takard le, és pácold legalább egy-két órán keresztül. Ha teheted, pihentesd tovább, akár egy éjszakán keresztül, hogy az ízek jól átjárják.

Sütés előtt önts a hús alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd körülbelül egy órán keresztül, közben forgasd és locsolgasd az oldalast. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 

Ezt is szeretjük