Filléres krumplinudli ropogósra sütve: édesen és sósan is ehetitek

A krumplinudli olajban kisütve ropogós, különleges és nem utolsósorban olcsó.

Sült krumplinudli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplinudlit nemcsak vízben főzve, hanem olajban sütve is elkészítheted. Megkenheted lekvárral, rászórhatsz porcukrot, így ellenállhatatlan édesség kerekedik belőle, de ha borssal, savanyú káposztával kínálod, komplett főételként is jól szerepel.

Sült krumplinudli

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg liszt
  • 2 kávéskanál
  • 2 kávéskanál olaj
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ha kész, szűrd le, sózd meg, még melegen törd át, és hagyd kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű vagy annál is hidegebb, add hozzá az olajat, a tojást, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól kezelhető, sima tésztát tudj gyúrni belőle. Hogy ehhez mennyi liszt kell, a krumpli fajtájától függ. A tésztából sodorj hosszú rudakat, és azokat vágd kis nudlikra. Forró olajban süsd őket néhány perc alatt ropogósra. Egyszerre csak annyi tésztát tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. Ha készen vannak, szedd, ki és papírtörlőn szárítsd meg őket.

A legfinomabb gyerekkori édesség a mákos nudli - A nagymama receptje mindig működik

A legjobb mákos nudlit nagymamám készítette, természetesen mindig házi gyümölcslekvárral kínálta.

Elolvasom
Ezt is szeretjük