Szaftos, omlós sült kacsamell
Erre vigyázz, hogy ne legyen száraz
A sült kacsamellet a legtöbben ott rontják el, hogy vagy túlsütik, vagy belül nyersen hagyják.

Szaftos, omlós sült kacsamell
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

6 esküvői frizura, ami rövid hajból elkészítve a legszebb: ezeket kérd a fodrásztól »

Visszatérő, bosszantó pattanások a testen: ezt kell tenned, hogy megszabadulj tőlük »

5 cipőfazon, ami igazán divatos lesz idén ősszel: ezeket érdemes az üzletekben keresned »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha még nem sütöttél kacsamellet, azt hiheted, hogy macerás fogás. Pedig az egyik legkönnyebb és leggyorsabb főétel. Annál finomabb lesz, minél egyszerűbben készíted. Sokan egyenesen a bélszínsteak nagy riválisaként emlegetik. A sütés végén zöldfűszerekkel is megszórhatod.

Sült kacsamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kacsamellfilé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamell bőréről a szőröket és a tokokat távolítsd el. Mosd meg hideg víz alatt, majd itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. A bőrét egy nagyon éles késsel átlósan kockázd, azaz irdald be. Figyelj, nehogy átszúrd a húst. Mindkét oldalát sózd meg jó alaposan. Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd helyezd bele a mellet a bőrös felével lefelé, és közepes lángon süsd oldalanként körülbelül négy, maximum öt percig. Nagyon óvatosan fordítsd meg, ügyelve arra, hogy a hús ne sérüljön.

Rakd át a kacsamellet egy tepsibe, szórj rá borsot, takard le alufóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon körülbelül 12-15 percig attól függően, hogy mennyire szeretnéd rózsaszínűre készíteni. Szeletelés előtt pihentesd legalább tíz percig. Közben a rostjai összehúzódnak, így a kacsamell kevésbé lesz száraz.

Ezt is szeretjük