Tepsiben sült, fűszeres paradicsom - Nagyszerű köret, amit pofonegyszerűen elkészíthetsz
Cseréld le néha a krumplit sült, fűszeres paradicsomra! Kevésbé hizlal, ám nagyon finom.

Tepsiben sült, fűszeres paradicsom - Nagyszerű köret, amit pofonegyszerűen elkészíthetsz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült, fűszeres paradicsom amilyen szegény kalóriában, olyan gazdag ízekben. Kínálhatod grillezett és sült húsokhoz köretként, vagy akár étvágygerjesztő előételként pirítóssal. Még finomabb lesz, ha tálaláskor kevés feta sajtot is morzsolsz rá. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.

Sült, fűszeres paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, majd csepegtesd le vagy törölgesd meg. Vágd egyforma vékony szeletekre, a zöld részt távolítsd el, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Keverd össze a balzsamecetet olívaolajjal, ízlés szerinti sóval és borssal, majd öntsd a paradicsomra. Rakj a tepsibe fokhagymagerezdeket és rozmaringágat.
 

Tedd  az előmelegített sütőbe, és süsd meg 150 fokon körülbelül 50-60 perc alatt. Ha szép barna és puha, vedd ki a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a sütőpapírról. Ha száraznak találod, tálaláskor locsold meg még kevés olívaolajjal.

Ezt is szeretjük