Tepsiben sült, fokhagymás zöldbab szezámmaggal a tetején: egészséges és laktató köret
Sütve még jobban érvényesül a zöldbab csodás íze, a fűszerkeverék pedig fenségessé teszi.

A sült zöldbab különféle szószokkal megbolondítva önálló vacsora is lehet, de saláta alapjaként és köretként is számításba veheted. Csak 10 perc munka van vele, mégis isteni lesz, ahogy megkaramellizálódik a sütőben. Külön előnye, hogy alig van benne kalória, így bátran szedhetsz belőle még egy adagot.
Sült, fokhagymás zöldbab
Hozzávalók
- 50 dkg zöldbab
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 0.5 mokkáskanál bors
- 2 teáskanál szezámmag
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A zöldbabot alaposan mosd meg, itasd le róla a vizet, a szárazabb végeket csípd le. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával. Rendezd a zöldbabot tűzálló tálba vagy tepsibe, locsold rá a fűszeres olajat, és forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön. Told forró sütőbe, és süsd roppanósra 15-20 perc alatt. Közben egyszer forgasd át az összes zöldbabot, hogy egyformán süljenek. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és szórd meg szezámmaggal.
Amennyiben rajongsz a kínai konyháért, a hagymás, gyömbéres zöldbabot is kóstold meg!