Édesre sült zöldfűszeres fokhagyma: puha, krémes, szinte kenhető
A sült fokhagyma különleges snack, remek salátákba, pirítósra, továbbá kiváló kísérője lehet a sült húsoknak is.
Sütés során a fokhagyma megkaramellizálódik, kellemesen édeskés lesz. Ahogy a fűszeres keverék átjárja, még ízletesebbé válik. Sütéshez a nagyobb fej fokhagyma a legjobb, továbbá fontos, hogy egészséges legyen. Nem jó hozzá a fonnyadt, régen hűtőben ülő hagyma.
Sült fokhagyma
Hozzávalók
- 4 fej fokhagyma
- 3 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A fokhagymafejeket tisztítsd meg, ne hámozd meg teljesen, csak a külső, vastagabb héjakat szedd le. A tetejüket vágd le, és rendezd tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a fokhagymákat. Szórd meg rozmaringgal, bazsalikommal, majd fedd le fóliával. Forró sütőben, 190 fokon süsd meg 30-40 perc alatt. A fokhagymákat fóliába csomagolva parázson is megsütheted.
A fokhagyma a tésztát is feldobja. A gyors fogás egyszerűsége ellenére is kiváló.
Anyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?
Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció