Édesre sült zöldfűszeres fokhagyma: puha, krémes, szinte kenhető
A sült fokhagyma különleges snack, remek salátákba, pirítósra, továbbá kiváló kísérője lehet a sült húsoknak is.
Sütés során a fokhagyma megkaramellizálódik, kellemesen édeskés lesz. Ahogy a fűszeres keverék átjárja, még ízletesebbé válik. Sütéshez a nagyobb fej fokhagyma a legjobb, továbbá fontos, hogy egészséges legyen. Nem jó hozzá a fonnyadt, régen hűtőben ülő hagyma.
Sült fokhagyma
Hozzávalók
- 4 fej fokhagyma
- 3 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A fokhagymafejeket tisztítsd meg, ne hámozd meg teljesen, csak a külső, vastagabb héjakat szedd le. A tetejüket vágd le, és rendezd tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a fokhagymákat. Szórd meg rozmaringgal, bazsalikommal, majd fedd le fóliával. Forró sütőben, 190 fokon süsd meg 30-40 perc alatt. A fokhagymákat fóliába csomagolva parázson is megsütheted.
A fokhagyma a tésztát is feldobja. A gyors fogás egyszerűsége ellenére is kiváló.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció