Fűszeres fogasfilé roston vagy serpenyőben sütve - Olyan jó, mint a balatoni sütödékben
Villámgyorsan elkészül, és még sorban sem kell érte állni a strandon.

Fűszeres fogasfilé roston vagy serpenyőben sütve - Olyan jó, mint a balatoni sütödékben
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, és segíti a sejtmegújulást: krioterápiával sok bőrprobléma orvosolható »

Nem lesz közönséges a leopárdminta, ha így viseled: őrült sok variációt mutatunk »

Nem ütik meg a mércét, mégis sikeres modellek lettek: 7 nő, aki nem a magassága miatt került a kifutóra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Idézd fel a kedves balatoni emlékeket egy igazán ízletes roston sült fogassal! Otthon is könnyen elkészítheted, főleg, ha a halat filézve vásárolod. Arra figyelj, hogy ne fűszerezd túl, inkább mártásokkal, szószokkal tedd még ízletesebbé. Párolt zöldségekkel ugyanolyan nyerő, mint sült krumplival.

Sült fogas recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg fogasfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halat tisztítsd meg a pikkelyektől, a belsőségektől, és filézd ki. Mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, majd vágd kisebb darabokra. Dörzsöld be a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább fél órán át, hogy az ízek jól átjárják.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és tedd bele a fogast a bőrével lefelé. Süsd oldalanként három-öt perc alatt szép aranybarnára, és szedd papírtörlőre. Sütheted a fogast faszénparázs fölé helyezett rácson is. Tálaláskor rakj a tetejére citromgerezdeket, és szórd meg petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük