Fűszeres fogasfilé roston vagy serpenyőben sütve - Olyan jó, mint a balatoni sütödékben
Villámgyorsan elkészül, és még sorban sem kell érte állni a strandon.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Idézd fel a kedves balatoni emlékeket egy igazán ízletes roston sült fogassal! Otthon is könnyen elkészítheted, főleg, ha a halat filézve vásárolod. Arra figyelj, hogy ne fűszerezd túl, inkább mártásokkal, szószokkal tedd még ízletesebbé. Párolt zöldségekkel ugyanolyan nyerő, mint sült krumplival.
Sült fogas recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg fogasfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, a halat tisztítsd meg a pikkelyektől, a belsőségektől, és filézd ki. Mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, majd vágd kisebb darabokra. Dörzsöld be a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább fél órán át, hogy az ízek jól átjárják.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és tedd bele a fogast a bőrével lefelé. Süsd oldalanként három-öt perc alatt szép aranybarnára, és szedd papírtörlőre. Sütheted a fogast faszénparázs fölé helyezett rácson is. Tálaláskor rakj a tetejére citromgerezdeket, és szórd meg petrezselyemmel.

Még több recept