Fűszeres fogasfilé roston vagy serpenyőben sütve - Olyan jó, mint a balatoni sütödékben
Villámgyorsan elkészül, és még sorban sem kell érte állni a strandon.

Fűszeres fogasfilé roston vagy serpenyőben sütve - Olyan jó, mint a balatoni sütödékben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idézd fel a kedves balatoni emlékeket egy igazán ízletes roston sült fogassal! Otthon is könnyen elkészítheted, főleg, ha a halat filézve vásárolod. Arra figyelj, hogy ne fűszerezd túl, inkább mártásokkal, szószokkal tedd még ízletesebbé. Párolt zöldségekkel ugyanolyan nyerő, mint sült krumplival.

Sült fogas recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg fogasfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halat tisztítsd meg a pikkelyektől, a belsőségektől, és filézd ki. Mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, majd vágd kisebb darabokra. Dörzsöld be a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább fél órán át, hogy az ízek jól átjárják.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és tedd bele a fogast a bőrével lefelé. Süsd oldalanként három-öt perc alatt szép aranybarnára, és szedd papírtörlőre. Sütheted a fogast faszénparázs fölé helyezett rácson is. Tálaláskor rakj a tetejére citromgerezdeket, és szórd meg petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük